Geliefde Crypto-analist voorspelt een positieve wending voor Bitcoin

PPieter 21 juli 2023 12:35

Analist Trader Tardigrade legt een veelbelovend patroon bloot voor Bitcoin in zijn recente technische analyse. Dit patroon, eerder zichtbaar in de geschiedenis, werd gevolgd door forse koersstijgingen, wat een positieve toekomst voor Bitcoin suggereert.

Bullish patroon ontdekt door Trader Tardigrade

Op 20 juli presenteerde de bekende analist Trader Tardigrade een grafiek die een potentieel bullish patroon voor Bitcoin onthulde. In de geschiedenis van Bitcoin zagen we dit patroon minstens twee keer eerder, beide gevallen gevolgd door aanzienlijke koersstijgingen. Hoewel het slechts een technische analyse is met vele andere factoren die invloed hebben op de koers, kan het herkennen van dergelijke patronen zeer bullish zijn, aangezien vele handelaren gebaseerd op deze analyses hun marktbeslissingen nemen.

Effect Range Breakdown patroon verzwakt

Hoewel het Range Breakdown patroon in het verleden positieve resultaten opleverde, is het effect ervan sinds de eerste keer verminderd. De koers piekte aanzienlijk hoger tijdens de eerste verschijning van het patroon in maart 2023 dan tijdens de uitbraak in juni. Het is belangrijk om op te merken dat er ook andere factoren waren die mogelijk hebben bijgedragen aan de Bitcoin rally's tijdens deze periodes.

De eerste keer dat het patroon zich voordeed, in maart 2023, viel het samen met een aanhoudende bankencrisis in de Verenigde Staten en Europa. Deze crisis zorgde ervoor dat veel mensen de overstap naar Bitcoin maakten, uit vrees dat hun kapitaal niet veilig was binnen het traditionele financiële systeem. Dit was een belangrijk moment voor het verhaal van Bitcoin.

Spot Bitcoin ETF aanvraag door BlackRock

In juni, toen het patroon opnieuw verscheen, werd een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF door BlackRock ingediend. Deze aanvraag leidde tot een explosieve stijging van de Bitcoin koers. Het blijft echter de vraag of het technische analysepatroon daadwerkelijk de drijvende kracht was achter de positieve prijsactie van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.