Geheime crypto schat: Grayscale bezit mogelijk $5 miljard aan Ethereum

TTijmen 3 september 2023 20:41

Een recent onderzoek door blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence suggereert dat investeringsgigant Grayscale naast Bitcoin ook massaal Ethereum bezit, waarmee het mogelijk de op één na grootste Ethereum-entiteit zou zijn.

Grayscale's mogelijke mega-bezit aan Ethereum

Grayscale, bekend om zijn brede scala aan cryptocurrency-trusts en fondsen, kan wel eens de op een na grootste Ethereum-bezitter zijn. Dit volgens een rapport van Arkham Intelligence, een platform gespecialiseerd in blockchain-analyse. Grayscale's Ethereum-bezit is echter verspreid over talrijke adressen en is daarom lastig definitief te bevestigen.

Verschillen in rapportages over Grayscale's bezittingen

Er zijn verschillen in de rapportage van Grayscale's bezittingen tussen Arkham Intelligence en Grayscale zelf. Hoewel Arkham beweert dat Grayscale meer dan $90 miljard in Bitcoin heeft, claimt Grayscale slechts $16 miljard onder beheer te hebben in hun Grayscale Bitcoin (GBTC) fonds. Dit roept vragen op over de echtheid van de geclaimde bezittingen, en vereist verder onderzoek.

Grayscale's juridische overwinning: Van GBTC naar ETF

In ander nieuws, Grayscale heeft een significante juridische overwinning behaald tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De overwinning is gerelateerd aan Grayscale's aanvraag om hun wereldbekende Bitcoin fonds, GBTC, te veranderen in een exchange-traded fund (ETF). Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, is de officiële goedkeuring van de aanvraag nog niet rond, en moet de aanvraagprocedure opnieuw worden doorlopen.

De juridische zege had een positief effect op Grayscale's marktactiviteit. Het handelsvolume van GBTC schoot omhoog naar een record van $19,5 miljoen, en de koers van GBTC steeg met meer dan 20%. Dit zijn belangrijke indicatoren voor de invloed van juridische ontwikkelingen op de marktactiviteit van crypto-fondsen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.