Geen update in rechtszaak Grayscale tegen SEC vandaag

PPieter 18 augustus 2023 19:52

Ondanks eerdere verwachtingen zijn er vandaag geen nieuwe details naar voren gekomen in de rechtszaak van Grayscale tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). De bitcoin gemeenschap wachtte in spanning op een uitspraak, maar deze is nog niet gevallen.

Geen uitspraak in Grayscale vs SEC

Investeerders en liefhebbers van cryptocurrency zaten in spanning te wachten op nieuws over de rechtszaak van Grayscale tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Echter, tot hun teleurstelling, is er vandaag geen uitspraak gedaan in de zaak. Het is nog niet bekend wanneer er een beslissing wordt verwacht over de goedkeuring van een spot ETF-conversie die Grayscale heeft aangevraagd voor het GBTC-fonds.

Tijdens de rechtszitting van vandaag heeft de rechtbank beslissingen genomen over vier andere zaken dan die van Grayscale. De zaak van Grayscale tegen SEC, over de goedkeuring van een spot ETF-conversie van het GBTC-fonds, was niet onder de zaken waarover een uitspraak werd gedaan. De volgende mogelijke datum voor een beslissing is aanstaande dinsdag.

Grayscale streeft naar eerste Bitcoin ETF

Grayscale probeert al langere tijd een primeur te behalen in de Verenigde Staten door de allereerste bitcoin spot ETF aan te bieden. Door de conversie van hun eigen GBTC-fonds, bekend als de Grayscale Bitcoin Trust, hopen ze dit te bereiken. Het fonds bevat momenteel ongeveer 625.000 bitcoin.

Een uitdaging waar Grayscale momenteel mee te maken heeft, is dat de aandelen van het GBTC-fonds niet noodzakelijkerwijs de bitcoin-prijs volgen. Er is momenteel een negatieve premie op GBTC ten opzichte van de spotprijs van BTC van 26%. Een conversie naar een spot ETF zou dit probleem kunnen oplossen.

SEC weigert goedkeuring conversie

Ondanks de uitdagingen waar investeerders momenteel mee te maken hebben, wil de SEC de conversie van GBTC naar een spot ETF niet goedkeuren. De SEC stelt dat de conversie niet in het belang van consumentenbescherming zou zijn, ondanks dat Grayscale aangeeft dat hun huidige GBTC-fonds niet optimaal is voor beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.