Geen eigen crypto-token voor Twitter, bevestigt Elon Musk

PPieter 5 augustus 2023 13:41

Elon Musk, hoofd van Tesla en eigenaar van Twitter, verzekert dat Twitter nooit een eigen cryptocurrency gaat introduceren. Dit komt na een stortvloed aan scams en misinformatie rondom nep 'X-tokens'.

Geen eigen crypto voor Twitter

In de wereld van cryptogeld is Elon Musk, eigenaar van Tesla en Twitter, een bekende naam. Sinds de bullmarkt van 2020 is zijn naam nauw verbonden met de cryptomarkt, en sinds eind 2022 is hij ook de eigenaar van Twitter. Er zijn al geruime tijd geruchten over plannen om cryptocurrency-integraties op Twitter uit te voeren. Echter, Elon Musk maakt nu duidelijk dat Twitter nooit een eigen cryptocurrency zal introduceren. Dit nieuws komt als een reactie op de vele scams en misinformatie die de ronde doen over zogenaamde 'X-tokens', vernoemd naar de nieuwe naam van het platform, die in werkelijkheid niet bestaan.

Scams rondom nep 'X-tokens'

Met de overname van Twitter en de naamswijziging naar 'X' is er een toename van misinformatie en scams rondom zogenaamde 'X-tokens'. Deze zouden uitgebracht zijn door Twitter zelf, maar dat is niet waar. Er bestaan geen 'X-tokens'. Scams rondom deze nep-tokens zijn onder andere Twitter CEO Floki (FLOKICEO), CryptoTwitter (CT), TWITTER en TwitterX (TWITTERX). Ook andere 'X-thema' tokens zijn scams. Deze valse informatie en scams worden aangehaald door prominente figuren binnen de crypto-wereld, zoals Dogecoin-investeerder DogeDesigner.

Ondanks de verwarring en misinformatie rondom Twitter's eigen cryptocurrency, blijft Musk's voorkeur voor Dogecoin (DOGE) duidelijk. Er zijn geruchten dat hij een groot deel van de uitstaande Dogecoin-tokens in bezit heeft. Fans van Dogecoin hopen sinds de overname van Twitter op de integratie van de Dogecoin-blockchain op het platform. Dit zou betekenen dat er op Twitter betalingen gedaan kunnen worden in Dogecoin. Hoewel Twitter geen eigen token gaat maken, is de kans op een Dogecoin-integratie dus nog steeds aanwezig.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.