Gedecentraliseerde Wetenschap: De Crypto Niche die in 2024 zou kunnen Exploderen

PPieter 7 februari 2024 07:02

Decentralised Science, ofwel DeSci, is de slapende reus binnen de crypto sector. Met vooraanstaande investeerders die miljoenen investeren, positioneert DeSci zich als een opkomende kracht in de wetenschappelijke wereld, met potentieel voor aanzienlijk rendement.

DeSci: Een opkomende kracht in de crypto sector

DeSci streeft ernaar om een nieuw gedecentraliseerd ecosysteem te creëren dat de uitdagingen van de traditionele wetenschap aanpakt. Bureaucratie, complexe publicatieprocessen, tijdrovende peer review en IP rechten zijn enkele van de knelpunten die DeSci oplost. Door een innovatieve benadering van wetenschap te bevorderen, kan DeSci mogelijk een van de best presterende niches in de crypto sector worden.

Het belang van DeSci is niet onopgemerkt gebleven bij de belangrijkste figuren in de crypto industrie. Met zowel Brian Armstrong als Changpeng Zhao die hun interesse tonen, wordt duidelijk dat er een enorme potentie is. Daarnaast zien traditionele instituten zoals Goldman Sachs ook de waarde, wat blijkt uit hun oprichting van een aanzienlijk fonds voor investeringen in de wetenschap.

DeSci-projecten trekken de aandacht van investeerders

Er zijn enkele opmerkelijke DeSci-projecten die potentieel aantrekkelijk kunnen zijn voor investeerders. Data Lake, gefinancierd door de EU en durfkapitalisten, is een platform voor R&D-bedrijven om patiënten voor onderzoek te vinden. Molecule DAO is een marktplaats voor onderzoek, terwijl Athena DAO zich richt op het financieren van onderzoek naar de gezondheid van vrouwen. Deze projecten hebben allemaal hun eigen unieke aanpak en bieden verschillende kansen voor investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.