GBTC van Grayscale veert terug, los van daling bitcoin koers

PPieter 12 september 2023 01:32

Ondanks een dalende koers van bitcoin, ziet Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC) een positieve trend. Met de GBTC-aandelen die 17,17% minder worden verhandeld dan BTC/USD en 643.000 BTC in kas, blijft Grayscale sterk staan, mede dankzij het aanstaande spot-ETF-project en recente juridische overwinningen.

Positieve trend voor GBTC ondanks bitcoin daling

Ondanks het feit dat de prijs van bitcoin recentelijk is gezakt, heeft GBTC van Grayscale een positieve ommekeer gemaakt. Ze hebben bevestigd dat hun aandelen slechts 17,17% minder waard zijn dan BTC/USD. Dit is een opmerkelijke verbetering, aangezien GBTC-aandelen voorheen met een veel grotere korting werden verhandeld.

Ondanks de volatiliteit van de markt, heeft het Grayscale Bitcoin Trust een indrukwekkende hoeveelheid van meer dan 643.000 BTC in kas. Dit onderstreept de stabiliteit en het vertrouwen dat investeerders in het fonds hebben, zelfs in tijden van onzekerheid in de cryptomarkt.

BlackRock's aankondiging beïnvloedt GBTC's succes

De aankondiging van BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, om een aanvraag in te dienen voor een ETF gebaseerd op de spotprijs van bitcoin, heeft een grote invloed gehad op het succes van GBTC. De aanvraag, indien goedgekeurd, markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van cryptocurrency door traditionele financiële instellingen.

Grayscale boekt juridische overwinning tegen SEC

Hoewel de goedkeuring van een spot ETF-project door de SEC nog op zich laat wachten, heeft Grayscale recentelijk een belangrijke juridische overwinning behaald tegen de toezichthouder. Dit markeert een belangrijke vooruitgang in Grayscale's streven om GBTC om te vormen tot een spot ETF.

Interessant genoeg zijn de recente prijsbewegingen van GBTC niet gekoppeld aan de koers van bitcoin zelf, die momenteel net onder de $25.500 handelt. Dit suggereert dat GBTC's prijsbewegingen meer worden gedreven door factoren die specifiek zijn voor het investeringsinstrument, en niet door de algemene markttrends van bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.