Gaming cryptos op de weg terug? Een opleving bij Axie Infinity

TTijmen 31 oktober 2023 07:04

Terwijl de waarde van de meeste cryptocurrencies fluctueert, merken we een interessante trend in de gaming sector. Gaming cryptos zoals Axie Infinity (AXS) zijn weer in opmars na een aanzienlijke daling. De vraag rijst: maken gaming cryptos een comeback?

Axie Infinity's vorige gloriedagen

Er was een tijd waarin metaverse en gamefi tokens de show stalen in de wereld van cryptocurrency. Met name Axie Infinity (AXS) maakte een indrukwekkende opmars in 2021, waarbij de waarde in slechts vier maanden tijd van $5 naar een piek van meer dan $160 schoot. Helaas is er inmiddels niet veel meer over van die glorietijd, met AXS dat eerder deze maand nog maar net boven de $4 handelde.

Het lijkt erop dat de metaverse tokens eindelijk weer op weg zijn naar herstel. De prijzen van deze projecten stijgen snel, met AXS in de voorhoede. Sinds vorige week heeft AXS al een stijging van bijna 50% meegemaakt, en vandaag tikte het voor het eerst sinds begin augustus de $6 aan. Dit zou de langverwachte comeback van gaming cryptos kunnen signaleren.

Gaming sector als voorloper in crypto adoptie

De gaming sector blijft een pionier in de adoptie van crypto en blockchain technologie. Games zoals Axie Infinity zijn toonaangevend in deze trend, waarbij ze niet alleen cryptocurrencies als betaalmiddel gebruiken, maar ook blockchain technologie integreren in hun gameplay. Dit soort innovatie draagt bij aan de populariteit en het succes van gaming cryptocurrencies.

Wat maakt gamefi platformen zoals Axie Infinity zo aantrekkelijk? Het antwoord ligt in het 'play to earn' concept. Spelers kunnen daadwerkelijk crypto verdienen door games te spelen. Bij Axie Infinity, worden de beloningen bijvoorbeeld uitgekeerd in de vorm van de Smooth Love Potion (SLP) token. Dit revolutionaire concept voegt een nieuwe dimensie toe aan gaming en heeft de potentie om de sector te transformeren.

Waardeverhoging SLP profiteert van AXS opleving

De recente opleving van AXS heeft ook positieve gevolgen voor andere gerelateerde tokens. Met name de Smooth Love Potion (SLP) heeft van deze trend geprofiteerd, met een waardestijging van ongeveer 100% in de afgelopen week. Hierdoor hebben SLP houders ook aanzienlijke ongerealiseerde winsten kunnen boeken.

Groei Axie Infinity teken van gamefi heropleving

Samengevat, de recente groei van Axie Infinity kan een indicatie zijn van een bredere heropleving van de gamefi sector. Terwijl de brede crypto markt zeker in de lift zit, lijkt de opmars van Axie Infinity en andere gamefi projecten niet alleen op speculatie te berusten. Dit zou wel eens het begin van een nieuwe golf van groei in gaming cryptos kunnen zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.