G20-leiders gaan akkoord met nieuwe, strengere crypto-regulatie

PPieter 14 oktober 2023 17:21

Wereldleiders van de G20 hebben aangekondigd dat zij de voorgestelde crypto-regulatie van het International Monetary Fund (IMF) en het Financial Stability Board (FSB) zullen overnemen. Hoewel de specifieke details van de regelgeving per land kunnen verschillen, is er een brede consensus over de noodzaak van een strenger toezicht op de crypto-sector.

G20 gaat akkoord met IMF en FSB crypto-regulatie

De G20, een groep van 20 grote economieën, heeft aangekondigd dat ze het voorgestelde beleid van het IMF en het FSB voor de regulering van de crypto-industrie zullen overnemen. Het nieuws werd bekendgemaakt door het Indiase Ministerie van Financiën, dat momenteel het voorzitterschap van de G20 bekleedt. Hoewel de specifieke details van de regelgeving per land kunnen verschillen, lijkt er een brede consensus te zijn over de noodzaak van een strenger toezicht op de crypto-sector.

IMF en FSB stellen regulatie voor, geen verbod

Het beleid dat de G20 heeft overgenomen, is eerder voorgesteld door het IMF en het FSB. Deze organisaties hebben in september een onderzoeksrapport gepubliceerd over de crypto-industrie. In het rapport werd geconcludeerd dat er geen algemeen verbod op cryptocurrencies moet komen, maar dat de sector goed gereguleerd moet worden. Het is nog onduidelijk of de G20 het met alle punten uit dit rapport eens is, of dat er nog aanpassingen zullen worden gedaan.

China en India, twee van de meest prominente economieën binnen de G20, hebben in het verleden een kritische houding aangenomen ten opzichte van de crypto-industrie. Beide landen hebben gewerkt aan strenge reguleringen en in sommige gevallen zelfs totale verboden. Maar de nieuwe aankondiging van de G20 suggereert dat zij in de toekomst een meer open houding zouden kunnen aannemen ten opzichte van cryptocurrencies. Daarmee zou de crypto-sector in deze landen legaal kunnen worden, hoewel de regulatie nog steeds streng zal zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.