FTX sleept oprichter voor de rechter en eist $1 miljard terug

PPieter 22 juli 2023 15:06

FTX Trading heeft een rechtszaak aangespannen tegen oprichter Sam Bankman-Fried en oud-leidinggevenden. De cryptocurrencybeurs beweert dat er meer dan $1 miljard onrechtmatig is onttrokken voorafgaand aan het faillissement van FTX.

FTX daagt oprichter en ex-leidinggevenden voor de rechter

FTX Trading, een toonaangevende naam in de cryptocurrencyhandel, heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn oprichter Sam Bankman-Fried en diverse voormalige leidinggevenden. Volgens FTX zijn er voorafgaand aan het faillissement van de beurs meer dan $1 miljard onrechtmatig onttrokken. De zaak is aangespannen bij de faillissementsrechtbank in Delaware.

Beschuldiging van misbruik van fondsen

FTX, bekend om haar geavanceerde technologie en breed scala aan digitale valuta, stelt dat de gedaagden voortdurend middelen hebben misbruikt voor luxe appartementen, politieke donaties, speculatieve investeringen en andere persoonlijke projecten. Dit zou deel uitmaken van een van de grootste financiële fraudes in de geschiedenis.

De vermeende frauduleuze transacties vonden plaats tussen februari 2020 en november 2022, toen FTX bescherming aanvroeg onder Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswet. Volgens FTX kunnen deze transacties volgens de Amerikaanse faillissementswet of Delaware-wetgeving worden 'vermeden'.

Bankman-Fried als 'brein' achter de fraude

De aanklagers noemen Bankman-Fried het brein achter de fraude die leidde tot de ondergang van FTX. Dit omvat de illegale toe-eigening van miljarden dollars aan klantengelden. FTX wordt nu geleid door John Ray, die eerder Enron heeft geholpen na het faillissement van dat energiebedrijf in 2001.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.