FTX-oprichter Sam Bankman-Fried direct de cel in

PPieter 14 augustus 2023 11:02

Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO en medeoprichter van de cryptobeurs FTX, is door een Amerikaanse federale rechter naar de gevangenis gestuurd. De beschuldiging: miljardenfraude met het beursplatform van zijn gebruikers.

Bankman-Fried veroordeeld tot gevangenisstraf

De voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, is door een federale rechter in de VS naar de gevangenis gestuurd. Dit komt na een beslissing van de rechter dat Bankman-Fried het proces voor zijn zaak, die gepland staat voor oktober, niet meer thuis bij zijn ouders mag afwachten. In plaats daarvan moet hij al in de gevangenis verblijven voor de definitieve uitspraak.

Miljardenfraude door Bankman-Fried

Het is bijna onmogelijk om het verhaal van Bankman-Fried's miljardenfraude te hebben gemist als je de crypto-industrie volgt. Hij gebruikte de tegoeden van zijn gebruikers op FTX voor riskante investeringen. Klanten dachten dat hun Bitcoin veilig was op het platform, maar in werkelijkheid werd hun geld gebruikt voor gokken. Deze miljardengok pakte verkeerd uit en leidde tot financiële problemen voor FTX en de ontdekking van Bankman-Fried's fraude in november 2022.

Oorspronkelijk zou Bankman-Fried, na het betalen van een borgsom van 250 miljoen dollar, zijn strafproces thuis bij zijn ouders hebben mogen afwachten. De aanklagers beweerden echter dat hij misbruik zou hebben gemaakt van deze situatie en probeerde het onderzoek naar zijn daden te beïnvloeden, onder andere door getuigen onder druk te zetten. Op basis hiervan stelden zij dat hij direct naar de gevangenis moet om daar zijn strafproces af te wachten, waarmee de rechter nu heeft ingestemd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.