Fondsbeheerder voorspelt Bitcoin boom tot $300.000 in 2028

PPieter 28 juli 2023 19:42

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, voorziet een enorme stijging van de Bitcoin koers tot $300.000 in 2028. Zijn voorspelling is gebaseerd op de waardering van goud en de aankomende Bitcoin halving.

Fondsbeheerder voorspelt Bitcoin stijging

Bitcoin investeerders kijken momenteel met spanning uit naar de aankomende BTC halving. Deze gebeurtenis, waarbij de beloning voor het minen van een nieuw Bitcoin blok wordt gehalveerd, kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van de cryptocurrency. Mark Yusko, CEO en oprichter van Morgan Creek Capital Management, heeft een prijsvoorspelling gedaan voor de halving in 2028. Hij gelooft dat Bitcoin dan een waarde van $300.000 kan bereiken.

Yusko baseert zijn voorspelling op de huidige waarde van goud. Hij ziet Bitcoin als het 'digitale goud' en gelooft dat de cryptocurrency de potentie heeft om dezelfde waarde te bereiken als dit edelmetaal. Volgens Yusko kan Bitcoin de monetaire waarde van goud - ongeveer 6 biljoen dollar - vervangen, wat de cryptocurrency een waarde van ongeveer 300.000 dollar per eenheid zou geven in 2028.

Halving als prijskatalysator

De halving-evenementen hebben in het verleden een aanzienlijke impact gehad op de prijs van Bitcoin. Tijdens deze gebeurtenissen wordt de beloning voor het minen van een nieuw Bitcoin blok gehalveerd, wat leidt tot een verhoogde schaarste van de cryptocurrency. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een stijging van de prijs. Yusko gelooft dat de aankomende halving in 2024 de Bitcoin koers opnieuw zal stimuleren, en verwacht een nog grotere stijging in 2028.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.