Flinke Daling in Crypto Handelsvolume in Q2 2023

PPieter 23 juli 2023 20:01

Het tweede kwartaal van 2023 zag een aanzienlijke daling in het handelsvolume in de cryptomarkt, zowel op gecentraliseerde als op decentrale platformen. Ondanks een sterke start van het jaar, werd het momentum niet voortgezet, volgens een onderzoek van Coingecko.

Forse daling van handelsvolume in Q2 2023

Het jaar 2023 begon uitstekend met aanzienlijke prijsstijgingen in de cryptomarkt. Ook het handelsvolume, zowel op gecentraliseerde als op gedecentraliseerde platformen, steeg aanzienlijk. Helaas kon dit momentum in het tweede kwartaal niet worden voortgezet, en het volume daalde aanzienlijk. Deze daling werd veroorzaakt door wetgevende chaos en zeer agressieve financiële toezichthouders.

Grote dalingen in zowel CEX als DeFi

Gecentraliseerde crypto exchanges (CEX), met Binance als de belangrijkste speler, zagen een aanzienlijke daling in het handelsvolume in het tweede kwartaal van 2023. Dit volume kwam uit op $1,42 biljoen, wat een daling van 43 procent betekent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Hoewel de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) iets beter presteerde, werd ook deze sector niet gespaard. Het handelsvolume in de DeFi-sector daalde met ongeveer 28 procent.

Uniswap profiteert van toenemende interesse in DeFi

Binnen de opmars van DeFi is er een duidelijke winnaar: Uniswap (UNI), een DEX op Ethereum (ETH). De druk van financiële toezichthouders in Amerika op gecentraliseerde exchanges zorgde ervoor dat veel handelaren 'vluchtten' naar DeFi. Uniswap, het vlaggenschip van DeFi, was een populair toevluchtsoord en zag zijn marktaandeel in het tweede kwartaal toenemen tot 70 procent.

Wat betreft de gebruikte blockchains in de DeFi-wereld, blijft Ethereum de onbetwiste nummer 1 met een marktaandeel van 63 procent. Arbitrum, een nieuw layer-2 netwerk voor Ethereum, presteerde afgelopen kwartaal sterk en nam 17 procent van de DeFi activiteit voor zijn rekening.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.