Financiële waakhond in New York scherpens crypto-regelgeving aan

PPieter 18 september 2023 21:57

De New York Department of Financial Services (NYDFS) stelt nieuwe, strengere regels voor rondom het noteren en verwijderen van cryptovaluta. Deze voorgestelde veranderingen onderstrepen de ambitie van New York om sterker toezicht te houden op de crypto-industrie binnen de staat.

Nieuwe voorstellen voor crypto-regulering in New York

In een poging om de regelgeving rondom het noteren en verwijderen van cryptovaluta te versterken, heeft de New York Department of Financial Services (NYDFS) nieuwe voorstellen naar voren gebracht. Deze voorstellen omvatten ook wijzigingen in de criteria voor het toevoegen van munten aan de 'greenlist' van de staat. Deze lijst bevat cryptocurrencies die naar goeddunken van de NYDFS veilig genoeg zijn om te verhandelen zonder extra toestemming te vereisen.

Het belang van regulering in de snel evoluerende crypto-industrie

Adrienne Harris, het hoofd van de NYDFS, heeft het belang onderstreept van het bijhouden van de snelle ontwikkelingen in de crypto-industrie. Zij stelt dat dit essentieel is om consumenten en de financiële markten te beschermen tegen mogelijke risico's. Dit sluit aan bij de bredere ambitie van New York om een robuuster toezicht te hebben op crypto-ondernemingen die actief willen zijn binnen de staat.

De NYDFS is geen nieuwkomer op het gebied van crypto-regulering. Ze introduceerden hun BitLicense-systeem al in 2015, wat algemeen wordt beschouwd als een van de strengste raamwerken voor crypto. Verschillende prominente bedrijven zoals Coinbase, Circle Internet Financial en Robinhood Crypto zijn in het bezit van een licentie in de staat, hoewel sommige bedrijven hebben besloten hun activiteiten in New York te staken vanwege de zware regelgeving.

Strengere eisen voor risicobeoordeling en notering van munten

De voorgestelde wijzigingen door de NYDFS omvatten eisen voor crypto-ondernemingen om duidelijke standaarden te hebben voor risicobeoordeling. Deze omvatten fraude-, prijsmanipulatie- en liquiditeitscontroles. Bovendien zouden bedrijven een duidelijk beleid moeten hebben over het verwijderen van munten, en dit beleid zou de goedkeuring van de regulator nodig hebben voordat een munt zelfstandig kan worden genoteerd. Deze stappen zijn bedoeld om de veiligheid en integriteit van de markt te waarborgen.

De NYDFS heeft aangegeven dat belanghebbenden tot 20 oktober kunnen reageren op de voorgestelde richtlijnen. Dit biedt een kans voor zowel bedrijven in de crypto-industrie als de bredere gemeenschap om hun stem te laten horen en eventuele bezwaren of aanbevelingen naar voren te brengen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.