Federal Reserve en de mogelijkheid van een nieuwe Bitcoin recordhoogte

PPieter 1 oktober 2023 11:02

Jurrien Timmer, directeur van de wereldwijde macrostrategie bij Fidelity Investments, gelooft dat een recessie de sleutel kan zijn tot een ongeziene Bitcoin rally. Hij argumenteert dat dalende rentetarieven significante winsten voor Bitcoin kunnen opleveren.

Recessie kan leiden tot Bitcoin rally

Jurrien Timmer, directeur van de wereldwijde macrostrategie bij Fidelity Investments, speculeert dat een economische recessie een significante opwaartse beweging voor Bitcoin kan veroorzaken. Volgens zijn analyse zouden de huidige hoge rentetarieven moeten dalen om dergelijke winsten voor Bitcoin mogelijk te maken.

Timmer heeft een regressiemodel gedeeld op het sociale mediaplatform X, waarin hij een mogelijke Bitcoin prijs van $45,616 voorspelt tegen het einde van 2025. Dit model is gebaseerd op een typische adoptiecurve, vergelijkbaar met de vroege adoptie van het internet, en een reëel rentetarief dat varieert tussen -2% en +2%.

Bitcoin zou $96,210 kunnen raken bij lagere rentetarieven

Als de rentetarieven zouden dalen, suggereert Timmer's model dat Bitcoin een piek van $96,210 zou kunnen bereiken tegen het einde van 2025. Dit zou betekenen dat een daling van de rentetarieven een positieve invloed zou kunnen hebben op de prijs van Bitcoin.

Bitcoin en goud als vangnetten tijdens recessie

In het geval van een recessie gelooft Timmer dat de Federal Reserve zijn strategie zou wijzigen, wat waarschijnlijk zou resulteren in investeerders die neigen naar goud en Bitcoin. Beide activa zouden in dit scenario als sterke vangnetten fungeren.

Timmer merkt op dat Bitcoin steeds minder gecorreleerd is aan de aandelenmarkt en minder volatiel is geworden. Dit betekent dat Bitcoin mogelijk winst kan boeken in de volgende marktcyclus, ongeacht de prestaties van de aandelenmarkt.

Fed's liquiditeitsinjecties en Bitcoin's recordhoogte

Volgens Timmer zou de Federal Reserve meer liquiditeit in de markten moeten injecteren om een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin mogelijk te maken. Dit deed de Fed eerder tijdens de Covid-19 pandemie door middel van kwantitatieve versoepeling. Een scenario waarin goud en Bitcoin liefhebbers floreerden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.