FBI legt beslag op miljoenen in crypto: Bitcoin en Ethereum hoog op de lijst

PPieter 17 augustus 2023 07:37

De Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft tussen maart en mei van dit jaar bijna 2 miljoen dollar aan cryptocurrency in beslag genomen. Voornamelijk Ethereum (ETH) werd geconfisqueerd, maar ook Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta vormden een deel van de buit.

FBI's miljoenenbeslag op Ethereum

In een recent bekendgemaakte actie heeft de FBI bijna $2 miljoen aan cryptovaluta in beslag genomen. Het grootste deel van deze buit bestond uit Ethereum (ETH), wat duidt op de toenemende populariteit en waarde van deze specifieke cryptocurrency. De FBI heeft geen nadere details verstrekt over deze inbeslagname, wat vragen oproept over de precieze omstandigheden en motivatie.

Naast Ethereum, maakte de FBI ook buit op andere cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum, DAI, USDT en Monero (XMR). Dit geeft een duidelijk beeld van het brede scala aan digitale valuta's die door het bureau worden gevolgd en geconfisqueerd. Het toont ook aan hoe criminele activiteiten niet beperkt blijven tot één specifieke cryptocurrency, maar zich verspreiden over het hele spectrum.

De reden voor de inbeslagname van deze grote hoeveelheid cryptovaluta door de FBI is overtreding van federale wetgeving. Hoewel de FBI niet specifiek heeft aangegeven welke overtredingen dit waren, is de kans groot dat het verband houdt met online oplichtingspraktijken. Dit onderstreept het groeiende probleem van crypto-scams en de uitdagingen waarmee wetshandhavingsinstanties worden geconfronteerd om deze te bestrijden.

Een voortdurende strijd tegen oplichters

Oplichters blijven een grote uitdaging vormen voor de crypto-industrie. Ondanks de vele waarschuwingen en toenemende maatregelen om ze tegen te gaan, blijven ze actief en vinden steeds nieuwe manieren om mensen te bedriegen. Dit heeft niet alleen invloed op individuele investeerders, maar werpt ook een schaduw op de hele sector. Het is van cruciaal belang dat deze kwestie wordt aangepakt om het vertrouwen in digitale valuta's te vergroten.

AI helpt in de strijd tegen crypto-scams

Er is echter enig hoopvol nieuws in de strijd tegen crypto-scams. Een academisch team uit Californië heeft met behulp van kunstmatige intelligentie een methode ontwikkeld om oplichters op social media te identificeren. Hoewel dit slechts het topje van de ijsberg is, is het een bemoedigend teken dat er vooruitgang wordt geboekt bij het aanpakken van dit complexe probleem.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.