Explosieve onthullingen: miljarden in wash trading op crypto exchanges blootgesteld

TTijmen 18 september 2023 08:52

Het recente rapport van Solidus Labs onthult schokkende statistieken over marktmanipulatie in de crypto-industrie, met name over wash trading. Sinds 2020 is er minstens $2 miljard aan crypto verhandeld in dergelijke dubieuze handelingen, wat invloed heeft op de prijzen en volumes van cryptomunten.

Schokkende onthulling over wash trades

Het rapport van Solidus Labs komt met een onthutsende onthulling. Sinds 2020 is er minstens $2 miljard aan crypto verhandeld in 'wash trades', een manipulatieve tactiek waarbij handelaren zowel de koper als de verkoper in een transactie zijn. Deze activiteiten hebben plaatsgevonden op gedecentraliseerde crypto exchanges, ook bekend als DEX.

Grootschalige manipulatie in Ethereum DEX's

Uit de gegevens van Solidus Labs blijkt dat wash traders maar liefst 67% van de ongeveer 30.000 liquiditeitspools op Ethereum DEX's manipuleren. Deze manipulatie vertegenwoordigt 16% van het totale handelsvolume in deze pools. Dit toont een enorm niveau van marktmanipulatie in de crypto-industrie die moet worden aangepakt.

Solidus Labs heeft ook een netwerk van wallets geïdentificeerd die betrokken waren bij de manipulatie van de koers van een memetoken genaamd SHIBAFARM. Door middel van wash trading hebben deze handelaren de prijs en het volume kunstmatig opgedreven om speculanten aan te trekken. Ze hebben uiteindelijk meer dan $2 miljoen winst gemaakt uit deze manipulatieve handelingen.

Volgens Solidus Labs is de versnippering van liquiditeit over verschillende platforms een van de factoren die de crypto-markten kwetsbaarder maakt voor prijs- en volume manipulatie. Het bedrijf stelt dat het aanpakken van deze marktmanipulatie een grote uitdaging is, gegeven de toenemende regelgevende aandacht en institutionele adoptie van crypto.

Solidus Labs vecht tegen wash trading

Het rapport van Solidus Labs benadrukt niet alleen de aanwezigheid van marktmanipulatie in de crypto-industrie, maar het bedrijf speelt ook een actieve rol in het aanpakken van dit probleem. Solidus Labs ontwikkelt tools om de risico's op DeFi-platformen te beperken en gebruikers te ondersteunen in hun handelsactiviteiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.