Explosieve groei van nieuwe cryptomunt Mantle: overtreft XRP in handelsvolume

TTijmen 6 januari 2024 07:02

Mantle (MNT), een relatief nieuwe cryptomunt, heeft een verrassende sprong gemaakt op de ranglijst van meest verhandelde cryptomunten op de beurs Bybit. Met een handelsvolume van $162 miljoen overtreft MNT gevestigde namen zoals XRP en solana (SOL). Maar wat maakt MNT zo populair?

Mantle verovert top 3 op Bybit

Plotseling verschijnt er een nieuwe naam in de top 3 van cryptocurrencies die het meest worden verhandeld op de cryptobeurs Bybit. Naast de gevestigde namen Bitcoin en Ethereum, neemt Mantle (MNT) nu een verrassende plek in. Met een handelsvolume van maar liefst $162 miljoen overtreft het zelfs andere grote altcoins zoals solana (SOL) en XRP.

Mantle Network is een zogenaamd layer-2 netwerk dat is opgericht met het doel om Ethereum schaalbaar te maken. Dit netwerk, dat vorige zomer tot leven kwam, valt op door zijn unieke modulaire structuur, die verschillende aspecten van transacties afzonderlijk aanpakt. Hierdoor kan het gemakkelijk inspelen op nieuwe innovaties. Het ultimate doel van Mantle, net als bij andere Layer-2's zoals Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), is om transacties op het Ethereum-netwerk toegankelijker te maken.

Waarom is MNT zo populair op Bybit?

Een belangrijke reden voor de plotselinge populariteit van MNT op Bybit zou kunnen zijn dat Mantle zich opwerpt als een veelbelovende Layer 2-oplossing. Daarnaast is de cryptomunt nog niet beschikbaar op veel andere exchanges, waardoor Bybit al snel de voorkeur krijgt van beleggers die geïnteresseerd zijn in Mantle. Bovendien is de technologie achter Mantle in toenemende mate geadopteerd, waardoor investeerders MNT als een waardevolle toevoeging aan hun portfolio zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.