Explosieve groei van Coinbase's Base door populaire dApp

TTijmen 22 augustus 2023 15:38

Coinbase's eigen layer 2-blockchain, genaamd Base, is recentelijk enorm in populariteit gegroeid dankzij de dApp Friend.tech. Deze app heeft Base boven concurrenten zoals Arbitrum en Optimism uitgetild.

Base overtreft concurrenten dankzij Friend.tech

Eerder dit jaar heeft Coinbase zijn eigen layer 2-blockchain, genaamd Base, geïntroduceerd. Deze blockchain is gemaakt om decentrale apps (dApps) op Ethereum (ETH) te hosten. Een bepaalde app, Friend.tech, heeft een enorme groei in het gebruik van Base veroorzaakt. Dankzij deze app is Base nu zelfs actiever dan grote concurrenten zoals Arbitrum, Optimism en zelfs sommige layer-1-protocollen.

De dApp in kwestie, Friend.tech, is speciaal ontworpen om Twitteraccounts te tokenizen. Dit betekent dat gebruikers in feite aandelen kunnen kopen van hun favoriete Twitter-influencers, die worden vertegenwoordigd als 'X-accounts'. Hoewel het niet officieel is bevestigd, vermoeden velen dat de mysterieuze programmeur Racer achter dit platform zit.

Friend.tech klimt naar de top

Friend.tech werd gelanceerd op 11 augustus, een dag na de officiële lancering van het mainnet van de Base-blockchain door Coinbase. Sindsdien heeft de app al bijna 1,2 miljoen transacties verwerkt. Volgens DefiLlama staat Friend.tech op de derde plek wat betreft transactiekosten en omzet, met respectievelijk $1,4 miljoen en $710.000. Dit is zelfs meer dan de volledige Layer 1-blockchain Tron, die de afgelopen 24 uur $835.000 aan transactiekosten heeft verdiend.

Explosieve groei voor Base

De populariteit van Friend.tech heeft ook geleid tot een sterke toename van het gebruik van Base. Volgens de explorer van het netwerk heeft Base gisteren 901.000 transacties verwerkt. Dit is bijna twee keer zoveel als concurrent Arbitrum en meer dan twee keer zoveel als Optimism. Het is belangrijk om te benadrukken dat Base is gebouwd op Optimism. Als de blockchain van Coinbase groeit, groeit Optimism dus ook.

Ondanks de recente successen ging de introductie van Base niet zonder zijn problemen. Kort na de introductie van de bètafase liep de blockchain vast door een softwarefout. Gelukkig was dit tijdens de vroege fase en draait het mainnet nu zonder problemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.