Explosief Crypto Schandaal: Tron in de problemen met ongedekte BTC

PPieter 22 juli 2023 19:06

Tron's oprichter, Justin Sun, staat middelpunt van een mogelijk grootschalig crypto schandaal. Er zijn aanwijzingen dat er tienduizenden ongedekte bitcoin (BTC) op het Tron netwerk circuleren, wat ernstige vragen oproept over de transparantie en integriteit van het platform.

Groot crypto schandaal op de loer

Justin Sun, oprichter van Tron, staat opnieuw in het centrum van controverse. Geruchten doen de ronde dat er tienduizenden bitcoins op het Tron-netwerk circuleren zonder de nodige dekking. Dit zou een enorme schok in de crypto-wereld veroorzaken, omdat de integriteit van het netwerk in twijfel wordt getrokken.

Onzekere dekking voor geminte bitcoins

Op 21 augustus 2022 werd gemeld dat er 60 duizend bitcoins waren 'gemint' op het Tron-netwerk, die niet volledig gedekt zouden zijn. Dit gebrek aan transparantie heeft de aandacht getrokken van crypto onderzoekers en de community, waarbij velen bevreesd zijn voor de gevolgen van zo'n omvangrijk schandaal.

Naast het probleem met de ongedekte bitcoins, waren er ook verdachte transacties die volgden op de mint van de 60 duizend BTC. Er werden honderden miljoenen dollars aan stablecoins verplaatst, wat nog meer vragen oproept over de activiteiten op het Tron netwerk en de betrokkenheid van Justin Sun.

Mogelijke misbruik van assets door Sun

De bekende crypto onderzoeker Adam Cochran heeft gesuggereerd dat Justin Sun neppe assets heeft gebruikt om de crypto exchange Huobi te kopen. Verder wordt er gespeculeerd dat Sun assets van Huobi en Poloniex gebruikers inzet om zijn JustLend platform te verrijken. Deze aantijgingen, indien waar, zou een ernstige schending van vertrouwen zijn binnen de crypto-gemeenschap.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.