Europese crypto-fondsen ervaren kapitaalinstroom na bitcoin-ETF aanvraag

TTijmen 27 augustus 2023 13:41

De aanvraag van Blackrock voor een bitcoin-ETF heeft geleid tot een forse instroom van kapitaal in Europese crypto exchange-traded products (ETP). Dit blijkt uit een investeringsrapport van Morningstar.

Blackrock's bitcoin-ETF aanvraag stimuleert investeringen

Blackrock's aanvraag voor een bitcoin-ETF heeft niet alleen aandacht getrokken, maar ook een aanzienlijke kapitaalinstroom naar Europese crypto-ETP's teweeggebracht. Dit blijkt uit gegevens van een investeringsrapport van Morningstar. Het rapport geeft aan dat de fondsaanvraag van de grootste vermogensbeheerder ter wereld blijkbaar het vertrouwen van investeerders heeft gewekt in de potentie van crypto-gerelateerde beleggingsproducten.

Uit hetzelfde investeringsrapport van Morningstar blijkt dat Europese investeringsfondsen in digitale activa en blockchain-technologie de afgelopen twee maanden erg in trek zijn geweest bij investeerders. Dit is een sterke indicatie van de groeiende interesse en het vertrouwen in de crypto-sector. De rapportcijfers tonen een aanzienlijke toename van investeringen in crypto-gerelateerde beleggingsproducten in Europa.

WisdomTree ETF blinkt uit in juli

Volgens het rapport van Morningstar, heeft de WisdomTree Blockchain UCITS ETF de afgelopen maand het beste gepresteerd van alle Europese beursfondsen, met een winstmarge van maar liefst 26%. Dit fonds, samen met de Global X Blockchain ETF en VanEck Crypto & Blockchain Innovators ETF, die beide een winstmarge rond de 23% behaalden, vormen de top 3 van de populairste investeringen op dit moment.

Hoewel de netto-instroom naar Europese ETP's in juni piekte met een bedrag van €150 miljoen, is deze in juli gedaald tot €60 miljoen. Dit is volgens gegevens van Morningstar. De twee opeenvolgende maanden van positieve netto-instromen kwamen echter na een uitstroom van €100 miljoen in mei, wat een aanzienlijke verbetering is.

Investeerders wachten op bitcoin-ETF beslissing

Ondanks de recente positieve trends, tonen recente onderzoeken van CoinShares aan dat investeerders moe en teleurgesteld zijn over de vertraging in de beslissing over de bitcoin-ETF aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze vermoeidheid en teleurstelling heeft waarschijnlijk bijgedragen aan een daling van de instroom in de derde week van augustus.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.