Euforie onder investeerders: Dreigt er een correctie voor Bitcoin?

PPieter 31 juli 2023 09:53

Het begin van 2023 ziet een euforische stemming onder investeerders in risicovolle activa zoals Bitcoin en aandelenindices, maar kan dit een teken zijn van een naderende correctie in de Bitcoin koers?

Een sterke start voor Bitcoin in 2023

2023 start veelbelovend met een sterke stijging in de waarde van risicovolle activa zoals Bitcoin en diverse aandelenindices, waarbij beleggers volop investeren. De vraag is echter of deze trend een risico vormt voor de Bitcoin koers.

Euforie onder investeerders gemeten

Het Master Options Flow Model van MacroCharts toont een huidige staat van 'euforie' onder investeerders. Dit sentiment wordt gemeten aan de hand van het aantal afgesloten call- en put-opties, waarbij call-opties - die inspelen op verdere stijgingen - momenteel bijzonder populair zijn.

Ervaring leert dat tijdens periodes van grote hebzucht onder investeerders, voorzichtigheid geboden is. Hoewel dit geen garantie biedt voor de toekomst, zou het een indicatie kunnen zijn om sommige risico's te verminderen en voorzichtiger te zijn met investeringen in risicovolle activa.

Beperkte groei ondanks positief Bitcoin nieuws

Ondanks een stortvloed aan positief nieuws, heeft de Bitcoin koers moeite gehad om boven het niveau van 30.000 tot 31.000 dollar te blijven. Deze ontwikkeling is enigszins vreemd en kan indicaties geven over mogelijke correcties in de toekomst.

Met de huidige agressieve rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank is het mogelijk dat een onverwachte recessie toeslaat. Dit kan invloed hebben op de Bitcoin koers en het algemeen investeringsklimaat.

Kan de Spot Bitcoin ETF een correctie voorkomen?

Gezien de huidige economische situatie kan een volledige verwerking van de agressieve rentecampagne nog aan de orde zijn. Hoewel de Spot Bitcoin ETF van BlackRock een positieve ontwikkeling is, is het onzeker of deze voldoende zal zijn om een mogelijke correctie in de komende maanden te voorkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.