Ethereum oprichter ontkracht geruchten over persoonlijke verkoop van crypto

PPieter 19 oktober 2023 07:02

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), heeft gereageerd op beschuldigingen dat hij ether heeft gedumpt op de markt voor persoonlijk gewin. Volgens hem hebben alle transacties te maken met donaties aan goede doelen of non-profitorganisaties.

Buterin ontkracht verkoop voor persoonlijk gewin

In een poging om een einde te maken aan speculaties, heeft Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), duidelijk gemaakt dat hij sinds 2018 geen ether heeft verkocht voor persoonlijk gewin. Deze uitspraak deed hij op het decentrale social media-platform Warpcast. Alle transacties die hij heeft gedaan, hebben te maken met donaties aan goede doelen of non-profitorganisaties. Buterin gaf ook aan dat toekomstige transacties waarschijnlijk voor dezelfde doeleinden zullen zijn.

Vermeende grote transactie van Buterin

Eerder deze week kwam Vitalik Buterin in de schijnwerpers vanwege een vermoedelijke verkoop van een grote hoeveelheid ETH. Hij werd gelinkt aan een transactie ter waarde van 15,43 miljoen USD Coin (USDC) richting de Amerikaanse beurs Gemini. Echter, het bleek te gaan om een overdracht van fondsen van Kanro, een liefdadigheidsinstelling voor biotechnologie die hij heeft opgericht, naar een multisig-wallet. Vanuit deze wallet is uiteindelijk 14,93 miljoen USDC naar Gemini gestuurd.

De afgelopen tijd zijn er veel transacties van Buterin aan het licht gebracht. Hij heeft in oktober en eind september respectievelijk 600 en 400 ETH naar Coinbase verstuurd. In totaal is er in september zelfs voor 3,9 miljoen dollar aan fondsen verstuurd vanuit de wallet van Buterin. Deze transacties hebben echter, net als de eerder genoemde transacties, te maken met donaties aan goede doelen of non-profitorganisaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.