Ethereum op pad naar nieuwe hoogtepunten volgens on-chain data

TTijmen 26 november 2023 08:01

Na een recente stijging van ongeveer 10 procent van de Ethereum (ETH) koers, wijzen on-chain analyses erop dat er mogelijk nog meer groei in het verschiet ligt. Dit komt door belangrijke niveaus van weerstand en steun die zijn doorbroken, alsook de afnemende ETH-stromen naar beurzen.

Ethereum koers klaar voor nieuwe piek

De koers van Ethereum (ETH) heeft recentelijk een impuls gekregen, met een stijging van zo'n 10 procent sinds woensdag. Deze beweging lijkt een voorbode te zijn voor een mogelijke aanval op de jaarlijkse piek van april, toen de koers een hoogtepunt van $2140 bereikte. Als dit niveau wordt doorbroken, zou dat de weg kunnen vrijmaken voor verdere stijgingen, aangezien er dan weinig weerstandspunten zouden zijn.

Cruciale on-chain niveaus doorbroken

Een belangrijk element dat wijst op een mogelijke opwaartse beweging van de Ethereum koers is het doorbreken van cruciale on-chain weerstands- en steunniveaus. Deze niveaus worden bepaald op basis van de dichtheid van investeerders op specifieke niveaus. Tussen de prijsniveaus $1982 en $2044 hebben de meeste investeerders hun investering in Ethereum gedaan. Echter, in de zone tussen $2044 en $2426 zijn er relatief weinig investeerders, wat een potentieel gemakkelijk pad naar verdere groei zou kunnen vormen.

Negatieve net-outflow voor ETH

Naast het doorbreken van on-chain weerstands- en steunniveaus, wijst een andere belangrijke indicator op een mogelijke opwaartse trend voor Ethereum. Sinds het begin van november is er een negatieve net-outflow van ETH op crypto-exchanges. Dit betekent dat er meer Ethereum de exchanges verlaat, dan erop wordt gestort. Dit patroon kan duiden op een toename van aankopen van Ethereum, die vervolgens worden overgebracht naar private wallets, wat vaak wordt gezien als een bullish signaal.

Ondanks dat Ethereum dit jaar misschien wat achterblijft in vergelijking met Bitcoin en andere altcoins, wijzen sterke indicatoren op een mogelijke koersstijging. Deze indicatoren omvatten zowel het doorbreken van belangrijke on-chain weerstands- en steunniveaus, als de negatieve net-outflow van ETH op crypto-exchanges. Het is echter belangrijk op te merken dat er in financiële markten, en zeker in de crypto markt, geen garanties zijn. Een onverwachte verstoring van de markt kan de vooruitzichten snel veranderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.