Ethereum en AI: de motor achter ETH's weg naar €30.000?

PPieter 30 juli 2023 18:42

Crypto-expert Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, beweert dat Ethereum (ETH) aanzienlijk zou kunnen profiteren van de integratie van kunstmatige intelligentie (AI). Hierdoor zou ETH een tienvoudige waardestijging kunnen doormaken, volgens Hayes' visie.

Ethereum en AI: een winnende combinatie

Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, ziet een veelbelovende toekomst voor Ethereum. Hij is ervan overtuigd dat de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) zal bijdragen aan een bloeiend ecosysteem voor deze cryptocurrency. Dit zou volgens hem de waarde van ETH kunnen vertienvoudigen.

Hayes legde in een blog uit hoe AI aangestuurde decentrale autonome organisaties (DAO's) op Ethereum de crypto-industrie kunnen transformeren. DAO's zijn organisaties die functioneren via smart contracts en gedecentraliseerde besluitvormingsprocessen. Dit maakt het mogelijk om zonder centrale autoriteit te functioneren. AI ondersteunde DAO's kunnen hun eigen tokens creëren en uitgeven die verhandeld kunnen worden op DEX's, vooral die op het Ethereum platform.

DAO’s en een mogelijk ETH koers explosie

Door het introduceren van AI aangestuurde DAO's op Ethereum zou er een verschuiving kunnen plaatsvinden in handelsvolumes van gecentraliseerde beurzen (CEX's) naar gedecentraliseerde beurzen (DEX's). Hayes denkt dat de economische waarde van DAO's die van traditionele bedrijven zal overstijgen. Dit zou leiden tot een aanzienlijke toename van activiteit op de blockchain en uiteindelijk een enorme stijging van de ETH koers.

Hayes’ gewaagde ETH koersvoorspelling

Hayes voorspelt zelfs dat de ether koers met 1.556% zou kunnen stijgen, wat een waarde van meer dan €28.000 zou betekenen voor ETH. Zijn optimisme is duidelijk, en hij gelooft dat Ethereum binnen de komende vijf jaar minimaal €10.000 zou kunnen bereiken.

Hoewel de voorspellingen van Hayes ambitieus zijn, biedt het idee van AI-DAO's op Ethereum een fascinerende kijk op de mogelijke toekomst van de crypto wereld. De combinatie van kunstmatige intelligentie en Ethereum kan een nieuw tijdperk voor de blockchain industrie inluiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.