Ethereum de toekomstige koning van crypto? Bijna de helft van de beleggers denkt van ja

PPieter 19 juli 2023 17:22

Een recent onderzoek toont aan dat bijna de helft van de crypto-investeerders gelooft dat Ethereum de marktleider Bitcoin zal inhalen. De race om de crypto-kroon is echter nog niet beslist, met andere grote spelers zoals Dogecoin en Binance’s BNB ook in de strijd.

Ethereum mogelijk nieuwe crypto-koning

Volgens een recent onderzoek van CryptoVantage gelooft 46,4% van de ondervraagde Noord-Amerikaanse investeerders dat Ethereum Bitcoin van de troon zal stoten door op den duur een grotere marktwaarde te hebben. De strijd om de hoogste plek op het crypto-podium wordt niet alleen door deze twee giganten gevoerd. Interessant genoeg is Dogecoin, dat oorspronkelijk als een grap werd gelanceerd, de volgende kandidaat, met 20,8% van de stemmen.

Ondanks zijn oorsprong als een bedoeld als satire op Bitcoin, is Dogecoin de volgende kandidaat om Bitcoin’s troon te grijpen, met 20,8% van de stemmen. De bedenker van Dogecoin heeft zelfs toegegeven dat hij de munt in slechts enkele uren heeft gemaakt. Andere kandidaten zijn Binance’s BNB met 7,8%, Solana met 4,3% en Cardano met 3,7% van de stemmen.

Institutionele beleggers positief over Bitcoin en Ethereum

Investment giant Fidelity also displays a positive outlook on the future of Bitcoin and Ethereum. Their second quarter report of 2023 indicates that investors expect prices to rise for both coins over the next 12 months. Ethereum seems to have a slight advantage thanks to more ETH being destroyed than created, resulting in net shrinkage of outstanding coins and indicating heavy network use.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.