Essentiële vrijdag: Effect van Amerikaanse werkloosheidscijfers op de bitcoin koers

PPieter 1 oktober 2023 20:22

Met hardnekkige inflatie, hoge rentes en veel onzekerheid in het macro-economische klimaat, kijkt de cryptogemeenschap gespannen uit naar de aankomende werkloosheidscijfers uit de VS. Deze kunnen namelijk van grote invloed zijn op de koers van de bitcoin.

Werkloosheidscijfers VS beïnvloeden bitcoin koers

Aankomende vrijdag komt er een belangrijk moment voor de bitcoin koers: de Amerikaanse werkloosheidscijfers worden dan vrijgegeven. Deze cijfers kunnen veel zeggen over de toekomstige richting van de koers. De aanhoudende onzekerheid in het macro-economische landschap heeft het voor investeerders moeilijk gemaakt om voorspellingen te doen en beslissingen te nemen. Wil je meer leren over deze ontwikkelingen en de invloed ervan op crypto? Check dan onze Premium informatiepagina.

Sterke arbeidsmarkt VS dempt recessie

Ondanks de hoge rentes die zijn ingesteld door Westerse centrale banken, is er nog geen sprake van een recessie. Een belangrijke factor die dit heeft voorkomen, is de robuuste Amerikaanse arbeidsmarkt. Ondanks de renteverhogingen is de consumptie in de VS stabiel gebleven, wat heeft bijgedragen aan een lage werkloosheid. Het is nu afwachten of de nieuwe werkloosheidscijfers deze trend bevestigen.

Recessie mogelijk positief voor bitcoin

Het huidige macro-economische klimaat, gekenmerkt door hoge rentes, werkt in theorie tegen de bitcoin. Beleggers vinden Amerikaanse staatsobligaties met een bijna gegarandeerd rendement van ongeveer 5% aantrekkelijker. In de afgelopen 10 jaar hebben risicovolle assets zoals bitcoin en aandelen hiervan geprofiteerd. Echter, een mogelijke recessie zou op de lange termijn gunstig kunnen zijn voor bitcoin, omdat centrale banken dan met renteverlagingen moeten ingrijpen.

Bij Crypto Insiders kunnen Premium leden zich verdiepen in de invloed van economische gegevens op de cryptomarkt en de koers van de bitcoin. Er is ruimte voor vragen aan ervaren handelaren en onze analisten delen wekelijks 20 exclusieve technische analyses van diverse cryptovaluta. Wil je ook alles weten en bespreken over de veranderende economische landschap en de impact daarvan op crypto? Kijk dan op onze Premium informatiepagina.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.