Elon Musk's stille bijdrage aan Dogecoin en de transformatie van Twitter

TTijmen 5 september 2023 21:17

Uit recente onthullingen blijkt dat Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, niet alleen een fan is van Dogecoin, maar deze ook financieel ondersteunt. Daarnaast heeft Musk Twitter overgenomen en getransformeerd in 'X', een alles-in-een-app met verregaande ambities.

Musk's diepe betrokkenheid bij Dogecoin

De relatie tussen Elon Musk en Dogecoin is veel intensiever dan aanvankelijk werd aangenomen. Uit recente onthullingen in een artikel van de Wall Street Journal en in de aankomende biografie van Musk blijkt dat de Tesla en SpaceX CEO niet alleen een fan is van de meme-coin, maar deze ook achter de schermen heeft gefinancierd. Deze informatie werpt een nieuw licht op de connectie tussen Musk en Dogecoin en op Musks betrokkenheid bij de ontwikkelingen in de cryptowereld in het algemeen.

Musk's ambitie voor blockchain-gebaseerde sociale media

Naast zijn betrokkenheid bij Dogecoin, blijkt dat Musk ook het idee heeft gehad om een nieuw social-mediaplatform te bouwen. Het platform zou op blockchain-technologie gebaseerd zijn en zowel betalingen als korte berichten toestaan. Hoewel het uiteindelijk niet tot de realisatie van dit platform is gekomen, illustreert dit idee Musks ambitie om nieuwe technologieën te integreren in mainstream-toepassingen.

'X': de transformatie van Twitter door Musk

In plaats van een compleet nieuw platform te creëren, besloot Musk uiteindelijk om Twitter over te nemen. Hij heeft het platform omgedoopt tot 'X' en het uitgerust met nieuwe functies. De app is nu een alles-in-een-platform en biedt naast de reguliere Twitter-functies ook mogelijkheden voor bellen en videobellen. Er zijn bovendien plannen om nog meer functies toe te voegen.

Ondanks Musks duidelijke interesse in Dogecoin, is het nog onduidelijk of de munt zal worden geïntegreerd in 'X'. Het platform heeft onlangs toestemming gekregen om crypto-transacties te verwerken, maar het is nog allerminst zeker of Dogecoin een onderdeel zal worden van de betalingsopties van de app. Dit zou echter wel in lijn zijn met Musks eerdere betrokkenheid bij de munt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.