Elon Musk overweegt Dogecoin als betalingsoptie voor de X-app: Volgens Raoul Pal

PPieter 25 juli 2023 17:52

Volgens econoom en investeerder Raoul Pal zal technologiemagnaat Elon Musk Dogecoin (DOGE) mogelijk integreren als betalingsoptie in de vernieuwde Twitter-app, nu bekend als de 'X-app'. Pal deelde zijn visie op Twitter, waar hij suggereert dat Musk deze stap zou kunnen nemen in zijn streven om Twitter te transformeren.

Mogelijke integratie van DOGE in de X-app

Raoul Pal, een gerespecteerde econoom en investeerder, heeft op Twitter gespeculeerd dat Elon Musk, CEO van Tesla, SpaceX en Twitter, van plan is om Dogecoin (DOGE) te integreren in de nieuw verbeterde 'X'-app. Dit maakt deel uit van Musk's grotere doel om Twitter te transformeren tot een 'Alles App', waar ook functies zoals baan zoeken en dating onder vallen. Pal suggereert dat Musk DOGE zou willen integreren om wereldwijde betalingen voor contentmakers te faciliteren.

Naast de integratie van DOGE, gelooft Pal dat Musk bezig is met het implementeren van andere betaal- en brokerage-opties in de X-app. De bedoeling hiervan zou zijn om gebruikers, zoals zakenmensen en investeerders, in staat te stellen hun financiële discussies op het platform te voeren en direct betalingen te doen. Deze voorspelling wordt ondersteund door het feit dat Twitter Payments LLC, een belangrijk onderdeel van het mogelijke 'X coin'-systeem, onlangs licenties heeft verkregen van verschillende Amerikaanse staten om cryptotransacties uit te voeren.

DOGE-prijs reageert op integratiegeruchten

In het verleden hebben geruchten over de integratie van DOGE in Twitter al geleid tot een stijging van de DOGE-prijs. Zo steeg de prijs van DOGE vorig jaar met 7% toen The Financial Times meldde dat Twitter van plan was om cryptobetalingen toe te voegen en hiervoor een vergunning aanvroeg. De prijs steeg opnieuw toen Musk de overname van Twitter voor $44 miljard afrondde. Nu wacht de crypto-gemeenschap in spanning af of DOGE daadwerkelijk zal worden geïntegreerd in de X-app.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.