El Salvador gaat de digitale toekomst in met Google Cloud

PPieter 30 augustus 2023 18:32

El Salvador, een land dat bekend staat om zijn vriendelijke houding ten opzichte van Bitcoin, gaat samenwerken met Google Cloud om verschillende sectoren te digitaliseren. De samenwerking, die naar verwachting zeven jaar zal duren, zal de overheidsdiensten, het onderwijs en de gezondheidszorg in het land verbeteren door het gebruik van de Google Distributed Cloud (GDC).

Google Cloud en El Salvador bundelen krachten

Google Cloud heeft bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met El Salvador, een land dat bekend staat om zijn positieve houding ten opzichte van Bitcoin. Samen willen ze verschillende sectoren van het land digitaliseren met behulp van de Google Distributed Cloud (GDC). Deze technologie, die bestaat uit volledig beheerde hardware en software, zal worden gebruikt om de bestaande overheidsdiensten, het onderwijs en de gezondheidszorg in het land te verbeteren.

De samenwerking tussen Google en El Salvador zal naar verwachting zeven jaar duren. Hoewel het project nog volledige wetgevende goedkeuring nodig heeft, is het duidelijk dat de technologie een belangrijk onderdeel zal zijn van El Salvador's Bitcoin praktijken. De extra GDC-infrastructuur zal het land in staat stellen volledige Bitcoin nodes te draaien met het Ordinal Protocol.

El Salvador mikt op Bitcoin dominantie

El Salvador heeft zijn pro-Bitcoin strategie al langere tijd duidelijk gemaakt. Afgelopen september erkende het land zelfs Bitcoin als wettig betaalmiddel, een wereldprimeur. Daarnaast heeft het onlangs een initiatief opgezet om meer dan 25.000 studenten over Bitcoin te onderwijzen. Het doel is om El Salvador op de kaart te zetten als een prominente speler in de Bitcoin mining-industrie.

Grootschalig mining project op hernieuwbare energie

Volcano Energy, een lokaal bedrijf in El Salvador, heeft plannen aangekondigd voor een groot Bitcoin mining project. Het project, met een capaciteit van 241 megawatt, zal volledig draaien op hernieuwbare energie. Tweederde van de stroom zal worden opgewekt door zonne-energie, terwijl het resterende deel zal afkomstig zijn van windenergie. Dit project wordt gesteund door een belangrijke investeerder, Tether (USDT).

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.