El Salvador casht met Bitcoin: $85 miljoen winst en meer op komst

PPieter 13 maart 2024 07:02

El Salvador heeft dankzij zijn investering in Bitcoin een winst van $85 miljoen geboekt. Met de huidige koers van de cryptomunt staat de totale waarde van de portfolio op $200 miljoen. Maar dit is pas het begin, met nog meer winst in het verschiet.

Winstgevende bitcoin-investering van El Salvador

El Salvador heeft op indrukwekkende wijze geïnvesteerd in Bitcoin en dat blijkt nu zijn vruchten af te werpen. Het Centraal-Amerikaanse land kocht de digitale munt tijdens de laatste bull-run in september 2021 voor een gemiddelde prijs van $42.600 per munt. Met de huidige koersstijgingen heeft het land een aantrekkelijke winst van $85 miljoen gerealiseerd en het totaal van de portfolio staat nu op een respectabele $200 miljoen.

Bukele's onwankelbare geloof in Bitcoin

Nayib Bukele, de president van El Salvador, kreeg veel kritiek toen de prijs van Bitcoin kelderde van een piek van $69.000 naar een bodem van $16.000. Niettemin bleef hij trouw aan zijn strategie om de digitale munt in de nationale reserves te behouden. Deze succesvolle gok roept nu de vraag op of andere landen het voorbeeld van El Salvador zullen volgen en ook in Bitcoin zullen investeren.

Bitcoin's rol in El Salvador's financiële onafhankelijkheid

De sterke prestatie van Bitcoin kan El Salvador economische voordelen bieden. Met een mogelijke waardering van $100.000 per munt, zou het land in staat kunnen zijn om zijn leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te betalen. Dit zou economische onafhankelijkheid voor het land betekenen. Verder breidt El Salvador zijn crypto beleid op meerdere fronten uit, waaronder het lanceren van een mining-pool en het aanbieden van educatieve programma's over digitale valuta.

Niet alleen landen zien de potentie van Bitcoin. Ook het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy heeft de strategie van El Salvador gevolgd door flink te investeren in de digitale munt. Het bedrijf heeft onlangs zijn Bitcoin voorraad uitgebreid met een investering van $800 miljoen, waardoor het nog eens 12.000 BTC aan zijn reserves heeft toegevoegd. Met een totaal bezit van 205.000 BTC is MicroStrategy nu een van de grootste Bitcoin bezitters ter wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.