Eerste Bitcoin ETF in Europa gelanceerd: een grote stap voor crypto

TTijmen 15 augustus 2023 14:48

Het eerste Bitcoin spot ETF is nu verhandelbaar in Europa, dankzij Jacobi Asset Management. Dit opent nieuwe deuren voor traditionele investeerders om te participeren in de crypto markt.

Lancering van het eerste Bitcoin ETF in Europa

Het langverwachte moment is aangebroken: Jacobi Asset Management heeft het allereerste Bitcoin spot ETF in Europa gelanceerd. Een aantal weken geleden kreeg het bedrijf al groen licht van de Europese toezichthouders, maar nu is het beursfonds daadwerkelijk verhandelbaar. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor crypto-investeerders over de hele wereld.

Eenvoudigere toegang tot Bitcoin voor traditionele investeerders

Bitcoin ETF's, ofwel Exchange Traded Funds, functioneren als beursgenoteerde fondsen die men net als gewone aandelen kan kopen. Met een Bitcoin spot ETF kunnen beleggers directe blootstelling krijgen aan Bitcoin, zonder dat ze accounts moeten aanmaken op crypto-exchanges of om moeten gaan met gecompliceerde wallets. Dit maakt de crypto-markt toegankelijker voor traditionele investeerders.

Jacobi Asset Management werkt samen met verschillende andere bedrijven om de handel in het beursfonds soepel te laten verlopen. Zo is vermogensbeheerder Fidelity verantwoordelijk voor de opslag van de bitcoins, en is het Nederlandse bedrijf Flow Traders ingeschakeld als market maker. Deze samenwerkingen zorgen voor een stabiele en veilige handelsomgeving voor het Bitcoin ETF.

Bitcoin ETF als katalysator voor institutionele adoptie

Volgens Martin Bednall, de CEO van Jacobi Asset Management, speelt het nieuw gelanceerde Bitcoin ETF een cruciale rol in de verdere adoptie van digitale activa. Het fonds is ontworpen om institutionele beleggers een eenvoudige, veilige en transparante toegang tot Bitcoin te bieden, en tegelijkertijd tegemoet te komen aan hun duurzaamheidseisen. De verwachting is dat deze lancering de institutionele adoptie van digitale activa zal versnellen.

Hoewel de eerste Bitcoin ETF in Europa nu een feit is, kijkt de wereld ook uit naar de goedkeuring voor soortgelijke producten op de Amerikaanse markt. Er liggen al vele aanvragen klaar bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar een definitief besluit blijft tot nu toe uit. Mocht de SEC ook groen licht geven voor Bitcoin ETF's, dan zou dit een aanzienlijke impuls kunnen geven aan de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.