Een week vol Bitcoin gebeurtenissen: van explosieve prijsstijging tot banken die de crypto-arena betreden

PPieter 23 juli 2023 08:56

Van een mogelijke koppeling van de Amerikaanse dollar aan bitcoin tot de introductie van het lightningnetwerk op Binance, en van een cryptolicentie voor een grote Franse bank tot een verwachte explosie in de bitcoinprijs. In deze samenvatting bespreken we de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van Bitcoin van de afgelopen week.

Kennedy Jr. wil dollar dekken met bitcoin

Robert F. Kennedy Jr., presidentskandidaat voor de Democraten in de Amerikaanse verkiezingen van 2024, heeft onthuld dat hij van plan is om de Amerikaanse dollar deels te koppelen aan bitcoin als hij wint. Volgens hem kan dit plan de Amerikaanse economie stabiliseren door de dollar af te dekken met 'hard geld', zoals goud, zilver, platinum en bitcoin.

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft de nieuwe betaaldienst FedNow gelanceerd. Dit markeert een nieuw tijdperk van digitale betalingen met de dollar. Het is nog onduidelijk hoe deze dienst zal interageren met cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft het lightningnetwerk geïmplementeerd voor stortingen en opnames van bitcoin. Dit is een belangrijke stap voor Binance en laat zien dat het bedrijf de technologische vooruitgang in de cryptowereld omarmt.

Celsius zet altcoins om naar bitcoin en ether

Cryptobank Celsius is begonnen met het omzetten van altcoins naar bitcoin en ether. Dit komt nadat de Amerikaanse faillissementsrechtbank hen hier toestemming voor gaf. Deze actie zou kunnen wijzen op een toenemend geloof in de lange termijn succes van bitcoin en ether.

Bitcoin koers voorspelling: $500.000 na volgende halving

PlanB, een bekende Nederlandse crypto-analist, heeft voorspeld dat de prijs van bitcoin zal stijgen tot ongeveer $500.000 na de volgende halving. Volgens zijn Stock-to-Flow model, dat de schaarste van bitcoin analyseert, zal de prijs van bitcoin deze ongekende hoogtes bereiken door de toenemende vraag en beperkte voorraad.

Yusko voorspelt 880% stijging voor bitcoin

Mark Yusko, de oprichter en CEO van cryptohedgefonds Morgan Creek Digital, heeft voorspeld dat de bitcoinprijs op de lange termijn met maar liefst 880% zal stijgen. Hij maakt deze voorspelling op basis van de overtuiging dat bitcoin de marktwaarde van goud zal evenaren, wat zou leiden tot een prijs per bitcoin van $300.000 of meer.

De kosten en complexiteit van een 51% aanval

Mitchell, ook bekend als @MitchellHODL op Twitter, heeft onderzocht wat het zou kosten om een 51% aanval uit te voeren op het Bitcoin netwerk. Zo'n aanval zou het netwerk kunnen gijzelen, wat grote gevolgen zou hebben voor de stabiliteit en veiligheid van het netwerk. De kosten hiervan zijn echter astronomisch en technisch complex, waardoor zo'n aanval onwaarschijnlijk is.

In de podcast van deze week delen de Amerikaanse analisten Preston Pysh en Matt Odell hun inzichten over diverse aspecten van de cryptomarkt. Ze bespreken onder andere de impact van de Blackrock ETF op de markt en benadrukken het belang van het beheren van je eigen cryptosleutels om je digitale vermogen te beveiligen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.