Een legendarische Ferrari F40 en Rolex Daytona als NFT’s verkocht

PPieter 21 juli 2023 15:19

Een Ferrari F40 en een Rolex Daytona zijn als non-fungible tokens (NFT's) verkocht door Altr, een bedrijf dat luxueuze producten fysiek en als NFT verkoopt. Deze gebeurtenissen markeren belangrijke mijlpalen in de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie.

Ferrari F40 verkocht als NFT

Het bedrijf Altr heeft een baanbrekende beweging gemaakt door een iconische Ferrari F40 te verkopen als een Non-fungible token (NFT). Deze legendarische rode racewagen werd binnen 48 uur verkocht voor een indrukwekkend bedrag van $2,5 miljoen. De NFT van deze sportauto is vereeuwigd op het Polygon netwerk, dat draait op Ethereum. Deze verkoop markeert een belangrijke mijlpaal in de cryptocurrency-wereld en toont het potentieel van NFT's in de verkoop van luxueuze items.

Naast de Ferrari F40 heeft Altr ook een Rolex Daytona verkocht, zowel fysiek als digitaal. Deze twee producten zijn unieke verzamelobjecten, waarvan de Ferrari F40 de laatste Ferrari was die persoonlijk werd ontworpen door Enzo Ferrari. Deze verkoop illustreert de veelzijdige mogelijkheden van cryptocurrency, waarbij luxueuze producten kunnen worden gekocht met stablecoins zoals de USDT, en zowel digitaal als fysiek kunnen worden verkocht en bezit.

Rolex Daytona opgedeeld en verkocht als NFT

In tegenstelling tot de Ferrari F40, werd de Rolex Daytona op een andere manier verkocht. Deze werd niet in zijn geheel verkocht, maar de NFT werd opgedeeld en in fragmenten verkocht. Dit betekent dat de koper niet het volledige horloge bezit, maar een deel ervan in de vorm van een NFT. Het horloge zal in waarborging worden gehouden bij Altr, terwijl de NFT kan worden verhandeld op de digitale markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.