Een dag vol ups en downs voor Bitcoin: de hoogte- en dieptepunten

TTijmen 28 september 2023 09:12

Een tumultueuze dag voor Bitcoin, met prijsschommelingen en een belangrijke dag in het vooruitzicht die de volatiliteit kan verhogen. We werpen een blik op de gebeurtenissen en wat we kunnen verwachten.

Bitcoin: een ritje op de volatiliteitsachtbaan

Bitcoin heeft weer eens een ritje op de volatiliteitsachtbaan gemaakt. De cryptomunt schoot in een rap tempo omhoog naar een piek van 26.800 dollar, om vervolgens net zo snel weer te dalen tot onder de 26.200 dollar. Deze dramatische verandering vond plaats in minder dan 4 uur, wat bewijst dat de Bitcoin-markt nog steeds zeer volatiel is, zelfs in tijden van relatieve stabiliteit.

DXY piekt: impact op Bitcoin?

De U.S. Dollar Index, die de waarde van de dollar meet ten opzichte van een mandje van andere grote valuta's, staat op zijn hoogste punt sinds november vorig jaar. Dit is in het algemeen een bearish signaal voor risicovolle activa zoals bitcoin. Ondanks deze indicatie houdt bitcoin zich redelijk staande, wat mogelijk wijst op een aankomende prijsuitbraak zodra de DXY stabiliseert.

Hoewel de meeste altcoins de afgelopen 24 uur relatief stabiel zijn gebleven, hebben Ethereum en Solana zich weten te onderscheiden met respectievelijke stijgingen van 1,06% en 1,53%. Dit laat zien dat, ondanks de volatiliteit van de Bitcoin-markt, er nog steeds ruimte is voor individuele altcoins om hun eigen weg te gaan.

VS economische factoren: potentieel effect op Bitcoin

De Bitcoin-markt wacht vandaag een belangrijke dag. Macro-economische ontwikkelingen uit de VS, zoals de groeicijfers van het Bruto Binnenlands Product (BBP), de wekelijkse werkloosheidscijfers en een toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, hebben het potentieel om de Bitcoin koers te beïnvloeden. Afhankelijk van deze gegevens kan dit leiden tot een verhoogde volatiliteit van de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.