Een Bitcoin ETF komt eraan, volgens miljardair Mike Novogratz

TTijmen 20 oktober 2023 07:02

Mike Novogratz, miljardair en CEO van Galaxy Digital Holdings, is optimistisch over de goedkeuring van een Bitcoin ETF nog voor het einde van dit jaar. Hij suggereert dat recente ontwikkelingen in de regelgeving en gesprekken met de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, de weg vrijmaken voor deze belangrijke stap in de adoptie van Bitcoin.

Optimisme over Bitcoin ETF bereikt hoogtepunt

De anticipatie op een Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund) heeft een hoogtepunt bereikt. Sinds 2013 zijn er aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en een doorbraak zou een grote stap zijn in de adoptie van Bitcoin. Mike Novogratz, miljardair en oprichter van Galaxy Digital Holdings, heeft aangegeven dat hij verwacht dat we nog vóór het einde van het jaar een Bitcoin ETF zullen zien.

Galaxy Digital, het bedrijf van Novogratz, is een prominente speler in de crypto-investeringsruimte. Samen met vermogensbeheerder Invesco is Galaxy Digital een van de vele grote bedrijven die proberen een spot-ETF op de Amerikaanse markt te krijgen. Deze bedrijven zien de enorme waarde en potentieel van een dergelijk beursgenoteerd fonds voor zowel institutionele als particuliere investeerders.

Grayscale's rechtszaak kan de goedkeuring van een Bitcoin ETF beïnvloeden

Een belangrijke factor in de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF is de recente rechtszaak tussen crypto-vermogensbeheerder Grayscale en de SEC. Grayscale had de SEC aangeklaagd toen hun poging om hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot-ETF werd afgewezen. Recentelijk heeft de rechtbank gevraagd om deze afwijzing opnieuw te beoordelen, wat een positieve invloed kan hebben op de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.