Echtpaar sluit deal in omvangrijke witwaszaak met 100.000 Bitcoin

PPieter 22 juli 2023 19:31

Heather Morgan en haar echtgenoot Ilya Lichtenstein, bekend van hun betrokkenheid bij de Bitfinex-hack, hebben een schikking getroffen in een grote witwaszaak van cryptocurrency. Details van de schikking zijn nog niet openbaar gemaakt.

Echtpaar bereikt schikking in witwaszaak

Heather Morgan, bekend onder haar hiphop pseudoniem 'Razzlekhan', en haar echtgenoot Ilya Lichtenstein hebben een schikking getroffen met de autoriteiten. Het duo stond terecht voor een zaak over het witwassen van miljarden dollars aan cryptocurrency. Dit geld werd verondersteld afkomstig te zijn van de beruchte Bitfinex-hack in 2016, zoals vermeld door Reuters.

Meer dan 100.000 bitcoin witgewassen

Morgan en Lichtenstein werden in februari 2022 gearresteerd op verdenking van het witwassen van meer dan 100.000 bitcoin. De Bitcoins zouden gestolen zijn tijdens de Bitfinex-hack. Deze digitale valuta was ten tijde van de diefstal $71 miljoen waard, maar de waarde was op het moment van hun arrestatie gestegen tot meer dan $4,5 miljard.

Inbeslagname van $3 miljard aan assets

De openbaar aanklagers proberen een bedrag van ongeveer $3 miljard aan bezittingen van het paar in beslag te nemen. Dit omvat contant geld uit bankrekeningen en tokens uit crypto wallets, evenals gouden munten die door de politie zijn “opgegraven en teruggevonden” op een niet-gespecificeerde locatie in Californië.

Het paar wordt verwacht op 3 augustus voor een zittingshoorzitting bij Senior Judge Colleen Kollar-Kotelly in Washington. Details van de schikkingsovereenkomst zijn nog niet openbaar gemaakt, maar de rechter heeft opdracht gegeven om voor 27 juli een kopie van de overeenkomst te overleggen.

Noch de Amerikaanse procureur in Washington noch de advocaten van Lichtenstein en Morgan hebben commentaar gegeven op het nieuws van de schikking. Het blijft dus afwachten op verdere details over deze omvangrijke zaak.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.