DZ Bank omarmt Cryptocurrency met nieuw crypto-bewaarplatform

PPieter 6 november 2023 23:31

DZ Bank, de derde grootste bank in Duitsland, haakt in op de trend van blockchain-technologie en lanceert een platform om cryptocurrencies te bewaren. Dit markeert een significante stap in de acceptatie van blockchain door financiële instellingen.

DZ Bank lanceert crypto-bewaarplatform

De Duitse DZ Bank heeft onlangs een eigen platform voor crypto-bewaring gelanceerd. Deze aankondiging wordt gezien als een cruciale stap in de acceptatie van blockchain-technologie door grote financiële instituten. Het platform weerspiegelt de toenemende trend onder traditionele banken om de mogelijkheden van de crypto-markt te benutten en te omarmen.

Crypto-effecten voor institutionele klanten

Het nieuw geïntroduceerde platform van DZ Bank is gebouwd op blockchain-technologie en is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van institutionele klanten. Het platform biedt diverse crypto-effecten aan, zoals de 'crypto obligatie' van tech-gigant Siemens.

Directe crypto-aankoop bij DZ Bank

DZ Bank heeft toekomstplannen aangekondigd om zowel institutionele beleggers als particuliere klanten de mogelijkheid te bieden om cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), direct van hen aan te schaffen. Om dit doel te realiseren, heeft DZ in juni 2023 een licentie voor crypto-bewaring aangevraagd bij de Duitse Federal Financial Supervisory Authority (BaFin).

DZ Bank is niet de enige Duitse financiële institutie die kijkt naar mogelijkheden om klanten toegang te bieden tot cryptocurrencies. Andere banken, zoals Commerzbank en DekaBank, lijken ook te streven naar crypto-bewaarlicenties van BaFin. Dit wijst op een grotere trend onder Duitse banken om hun diensten in lijn te brengen met de opkomende crypto-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.