Dutje van 6 jaar levert Bitcoin whale 82 miljoen dollar op

PPieter 10 oktober 2023 13:17

Een Bitcoin whale die zijn Bitcoins al zes jaar vasthield, heeft onlangs alle 2.995 Bitcoins, ter waarde van ongeveer 82 miljoen dollar, naar twee nieuwe adressen verzonden. De waarde van zijn investering is gestegen van 1,374 miljoen dollar naar 82 miljoen dollar in slechts zes jaar.

Bitcoin whale maakt fortuin na lange slaap

In 2017 kocht deze Bitcoin whale zijn Bitcoins toen de koers nog maar 459 dollar per munt was. Zes jaar later, na een lange slaap, is de waarde van zijn investering gestegen van 1,374 miljoen dollar naar een ongelooflijke 82 miljoen dollar. Dit voorbeeld illustreert de kracht van Bitcoin als een waardevolle investering over de lange termijn.

De efficiëntie en kracht van het Bitcoin-netwerk

Het vermogen om 82 miljoen dollar te verplaatsen op een snelle en goedkope manier is een kenmerk dat uniek is voor digitale valuta zoals Bitcoin. In vergelijking met andere methoden, zoals het verzenden van fysiek goud of fiatgeld, vertegenwoordigt deze gebeurtenis de efficiëntie en het potentieel van Bitcoin. Transacties met Bitcoin kunnen overal ter wereld worden gedaan tegen relatief lage kosten, wat het een uitstekende 'store of value' maakt.

Deze walvis is niet de enige die recentelijk grote hoeveelheden Bitcoin heeft verplaatst. Nog een andere whale, die een winterslaap van drie jaar achter de rug had, heeft onlangs ongeveer 5.000 Bitcoins naar drie verschillende adressen verstuurd. Deze bewegingen tonen aan dat Bitcoin whales een aanzienlijke invloed kunnen uitoefenen op de markt en dat ze een centrale rol spelen in het ecosysteem van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.