Duikt de Bitcoin-koers verder omlaag? Analist wijst op kritieke niveaus

PPieter 26 juli 2023 07:12

De Bitcoin-koers, die meer dan een maand lang tussen de $29.600 en $31.500 schommelde, heeft recent een neerwaartse verandering ondergaan. Analisten voorspellen mogelijke verdere negatieve prijsontwikkelingen op de korte termijn.

Mogelijke negatieve prijsbewegingen voor Bitcoin

Na een periode van relatieve stabiliteit is er recente verandering opgetreden in de Bitcoin-markt. Bitcoin, die eerder tussen de $29.600 en $31.500 handelde, heeft een neerwaartse trend ingezet. Deze verandering heeft geleid tot speculaties over mogelijke verdere dalingen op korte termijn, een zorg die wordt gedeeld door verschillende marktanalisten.

Bitcoin doorbreekt steunzone

Een opmerkelijke ontwikkeling in de Bitcoin-markt was de recente daling van de Bitcoin prijs onder de support van $29.600. Dit resulteerde in een dieptepunt van $28.850. Deze voorheen betrouwbare steunzone zal nu waarschijnlijk als weerstand fungeren, wat betekent dat het moeilijker zal zijn voor de Bitcoin-prijs om terug te keren naar de vorige niveaus.

Trader Tardigrade, een bekende analist in de crypto wereld, heeft onlangs gewezen op de vorming van een zogenaamde bear flag in de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Dit technische patroon, gekenmerkt door een snelle daling gevolgd door een consolidatieperiode, is vaak een voorteken van toekomstige dalingen in de markt.

Belangrijke weerstands- en steunniveaus voor Bitcoin

Volgens Trader Tardigrade zijn er specifieke niveaus om in de gaten te houden in de huidige Bitcoin-markt. Hij wijst op $29.600 als het eerste weerstandsniveau dat Bitcoin moet overwinnen. Verder noemt de analist $29.000 en $28.000 als mogelijke steunniveaus waar kopers de daling mogelijk kunnen stoppen.

Een andere belangrijke factor die de Bitcoin-markt kan beïnvloeden, is een aankomende beslissing over het Amerikaanse rentepercentage. Veranderingen in dit percentage kunnen voor flinke volatiliteit in de Bitcoin-markt zorgen. Een eventuele verhoging van de rente wordt meestal gezien als negatief nieuws voor Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.