Dubbele doorbraak: Waarom Ripple (XRP) klaar is om te knallen

PPieter 3 december 2023 07:02

Ripple's XRP token zit in een zijwaartse trend, maar twee recente ontwikkelingen kunnen een enorme prijsstijging teweegbrengen. Analist JD voorziet een positieve trend op basis van een technische analyse en een mogelijke doorbraak in de SEC rechtszaak.

Technische analyse wijst op mogelijke prijsstijging

Cryptoanalist JD heeft de aandacht gevestigd op de recente bewegingen van Ripple's XRP token. In zijn analyse, uitgevoerd via een maandelijkse grafiek, identificeerde hij een dalende trendlijn die al een tijdje aan de gang is. Belangrijker nog, hij gebruikte de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) indicator om het momentum en de duur van deze trend te analyseren. JD merkte op dat de MACD boven de 0-drempel uitstijgt, wat wijst op een bullish (stijgende) markttrend. Dit zou een positief signaal kunnen zijn voor een toekomstige prijsstijging van XRP.

Historische trendvoorspelling belooft groot potentieel

Wat vooral opmerkelijk is, is dat deze combinatie van een dalingsdoorbraak en een positieve MACD-kruising in het verleden heeft geleid tot enorme winsten voor XRP. Deze toestand is slechts één keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van Ripple's token - van eind 2013 tot begin 2017. Na deze periode steeg de waarde van XRP met een factor van 650. Als deze historische trend zich herhaalt, kan dit een sterke indicatie zijn van een aanzienlijke toekomstige koersstijging van XRP.

Mogelijke doorbraak in SEC-rechtszaak geeft hoop

Naast de technische analyse zijn er ook juridische factoren die een mogelijke rally van XRP ondersteunen. Na bijna drie jaar van juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijkt er een doorbraak op komst in de zaak. Recentelijk hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden die erop wijzen dat Ripple een sterke positie heeft in de zaak. Als Ripple deze rechtszaak wint, zou dit kunnen leiden tot een aanzienlijke koersstijging van XRP. Eerdere gunstige uitspraken voor Ripple hebben al gezorgd voor een koersstijging van maar liefst 70%.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en misschien XRP of een andere crypto willen kopen, is er goed nieuws. Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, hebben een speciale deal. Nieuwe gebruikers krijgen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een uitstekende gelegenheid om te beginnen met cryptocurrency-handel zonder enig risico.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.