Drie aanraders: Bitcoin documentaires voor de feestdagen

PPieter 12 november 2023 16:31

De feestdagen staan voor de deur en wat is er fijner dan lekker ontspannen met een film? Voor de crypto-fanaten hebben we drie must-see Bitcoin documentaires op een rijtje gezet. Perfect voor een gezellige filmavond met een crypto-twist.

De opkomst en groei van Bitcoin

'The Rise and Rise of Bitcoin' trapt onze lijst af. Deze documentaire uit 2014 neemt de kijker mee op een reis door de groei en ontwikkeling van Bitcoin. Het vertelt het verhaal van Dan Mross die fascineert raakt door Bitcoin. Deze film biedt verder een diepgaande kijk op de vroegste dagen van Bitcoin en illustreert de rol van belangrijke figuren zoals Gavin Andresen, een vroeg contribuant aan het Bitcoin-ecosysteem. De documentaire belicht ook belangrijke gebeurtenissen en uitdagingen, zoals regelgevingskwesties en de inbeslagname van de online marktplaats Silk Road.

'Cryptopia – Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet' is de tweede film op onze lijst. Deze documentaire uit 2020 analyseert de opkomst van cryptocurrencies, met name Bitcoin, en hoe zij het traditionele financiële systeem hebben uitgedaagd. Cryptopia kijkt echter breder en biedt een educatieve en analytische aanpak. Er wordt niet alleen ingegaan op Bitcoin, maar ook op blockchain, smart contracts, decentrale applicaties (dApps) en de algemene potentie van blockchain.

Blockchain: technologie van vertrouwen

Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we 'Trust Machine: The Story of Blockchain'. Deze documentaire uit 2018 duikt diep in de wereld van blockchaintechnologie en de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving. Het benadrukt het concept van vertrouwen en decentralisatie in de context van blockchain en laat zien hoe deze innovatieve technologie kan worden toegepast op verschillende sectoren en problemen. Een must-see als je meer wilt weten over de basis van de crypto-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.