Dramatische Daling voor Bitcoin en Top 100 Cryptocurrencies

TTijmen 16 augustus 2023 10:58

De cryptomarkt kent een turbulente dag met een duidelijke neerwaartse trend. Bitcoin, XRP en de volledige top 100 van cryptocurrencies ervaren aanzienlijke verliezen, terwijl de correlatie met Amerikaanse aandelen toeneemt.

Turbulentie in de cryptomarkt

Na een periode van relatieve rust heeft de cryptomarkt weer volop beweging gezien. Echter, deze actie is niet in het voordeel van de investeerders. De waarde van de cryptomarkt is met 1,4% gedaald tot een totale marktkapitalisatie van $1,15 biljoen. Tegelijkertijd is er een toename van het handelsvolume met 22,7% tot $31,74 miljard. Deze veranderingen illustreren duidelijk de turbulentie die momenteel in de cryptomarkt heerst.

Bitcoin in zwaar weer

Bitcoin heeft een moeilijke tijd achter de rug. Na afgewezen te zijn op de $29.400, verloor het zijn grip op de $29.300 en daalde het naar $29.050. Op dit moment is er een lichte stijging naar $29.150 te zien. Analysten uiten echter hun zorgen. Als de $29.500 grens niet snel wordt doorbroken, vrezen ze een verdere daling naar de $28.000. Als dat niveau niet standhoudt, kan de Bitcoin zelfs terugvallen naar $25.000.

Ethereum houdt stand ondanks turbulentie

Net als Bitcoin heeft ook Ethereum te maken met de huidige turbulentie op de cryptomarkt. Ondanks deze stressvolle situatie, houdt Ethereum relatief stand ten opzichte van andere cryptocurrencies. In de afgelopen 24 uur daalde de koers echter tweemaal onder de $1.820. Ondanks deze dip, herstelt ETH zich enigszins naar $1.825, maar is daarmee alsnog 0,9% in de min vandaag.

De situatie is niet veel beter voor andere cryptocurrencies. XRP, DOGE en een hele reeks van altcoins hebben aanzienlijke verliezen geleden. Opvallend is Hedera (HBAR) dat, ondanks een enorme stijging aan het begin van de week, vandaag met 14% is gedaald. Dit maakt HBAR de grootste verliezer van de dag. De toestand van de cryptomarkt toont duidelijk aan dat het een moeilijke tijd is voor de meeste cryptocurrencies.

Ondanks de uitdagingen die de cryptomarkt momenteel doormaakt, zijn er een paar uitzonderingen. Één daarvan is de nieuwe token sei (SEI). SEI maakte afgelopen nacht een grote piek door, maar viel snel terug. Desondanks staat SEI momenteel 15% in de plus, wat aantoont dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor groei in de huidige cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.