Donald Trump's veranderende houding: Van crypto-hater naar miljoeneninvesteerder?

PPieter 1 oktober 2023 18:26

Voormalig Amerikaanse president Donald Trump, die ooit een negatieve houding had ten opzichte van cryptocurrencies, wordt nu een mogelijke miljoeneninvesteerder genoemd. Kunnen we een dramatische verandering in zijn standpunten verwachten?

Verandering van Trump's houding ten opzichte van crypto?

John Reed Stark, die vroeger aan het hoofd stond van de afdeling internettoezicht bij de SEC, denkt dat de houding van voormalig president Donald Trump tegenover cryptocurrencies een drastische verandering kan ondergaan. Stark heeft een uitgebreide ervaring bij de SEC en is momenteel de leider van zijn eigen cybersecurityfirma, John Reed Stark Consulting.

Is Trump nu een crypto-investeerder?

In 2019 was Trump zeer kritisch over Bitcoin en andere cryptocurrencies, hij noemde ze 'gebaseerd op lucht' en een kanaal voor illegale activiteiten. Echter, recente rapporten suggereren dat Trump nu een aanzienlijke hoeveelheid crypto bezit. Hij zou in augustus voor $2,8 miljoen aan ether (ETH) bezitten, kort nadat hij vorig jaar zijn eigen collectie van non-fungible tokens (NFT's) introduceerde.

Volgens Stark zou een toekomstige Republikeinse SEC-voorzitter waarschijnlijk een Bitcoin ETF goedkeuren en de handhavingsinspanningen met betrekking tot crypto vertragen. Dit betekent dat als een Republikeinse kandidaat tot president van de VS wordt verkozen, er positieve veranderingen kunnen plaatsvinden voor de crypto-industrie, zoals het aftreden van de huidige SEC-voorzitter Gary Gensler en de aanstelling van Hester Peirce als waarnemend SEC-voorzitter.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.