Donald Trump heeft de crypto liefde ontdekt en profiteert ervan

PPieter 12 maart 2024 07:01

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, heeft zijn meningen over cryptocurrency bijgesteld en beweert nu dat hij er dol op is en er geld mee verdient. Hij bezit onder andere de TRUMP memecoin en ETH, waarvan de waarde tot bijna 10 miljoen dollar is gestegen.

Trump omarmt cryptocurrencies

Het lijkt erop dat de voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zijn houding ten opzichte van cryptocurrencies heeft bijgesteld. Een paar jaar geleden noemde hij cryptocurrencies nog 'lucht', maar in een recent interview met CNBC geeft hij aan dat hij cryptocurrencies 'leuk' vindt en dat hij er ook geld mee verdient. Hoewel er speculatie is dat dit deel uitmaakt van een politiek spel, is het duidelijk dat Trump de afgelopen maanden steeds positiever is geworden over cryptocurrencies.

Trump's crypto bezittingen

Tijdens hetzelfde interview met CNBC erkent Trump de populariteit van cryptocurrencies en stelt dat hij deze trend niet wil tegenwerken. Interessant genoeg bezit Trump zelf ook cryptocurrencies, waaronder Ethereum (ETH) die hij verdiende via zijn NFT collecties, en de TRUMP memecoin. De waarde van de TRUMP memecoin is onlangs geëxplodeerd, waardoor de totale waarde van Trump's cryptocurrency bezit bijna 10 miljoen dollar is geworden.

Hoewel hij een voorstander is van cryptocurrencies, blijft Trump sterk achter de Amerikaanse dollar staan. Hij uitte zijn zorgen over de huidige wereldwijde trend waarbij landen hun dollarreserves verminderen. Volgens Trump is dit een zorgwekkende ontwikkeling, omdat hij gelooft dat het verliezen van de status van de dollar als wereldreservevaluta een grote klap zou zijn voor de Verenigde Staten, te vergelijken met het verliezen van een oorlog.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.