Dogecoin staat op het punt om te stijgen, volgens cryptoanalisten

TTijmen 11 augustus 2023 12:49

Cryptoanalisten voorspellen een mogelijke prijsstijging van Dogecoin (DOGE), geïnspireerd door de recente opleving van Shiba Inu (SHIB). Verwachtingen zijn dat DOGE de opwaartse trend van SHIB zou kunnen volgen, met een mogelijke prijsstijging tot wel 10%.

Dogecoin klaar voor prijsstijging

Volgens een bekende cryptoanalist die op Twitter actief is, zou Dogecoin (DOGE) op het punt kunnen staan om een aanzienlijke prijsstijging te ervaren. Deze voorspelling is gebaseerd op historische trends waaruit blijkt dat DOGE vaak de prijsbewegingen van Shiba Inu (SHIB) volgt, een andere populaire memecoin. Hoewel SHIB onlangs een sterke prijsstijging ervoer, heeft DOGE tot nu toe nog geen vergelijkbare opmars laten zien. Er wordt echter verwacht dat DOGE deze opwaartse trend van SHIB binnenkort zou kunnen nabootsen, met een potentiële prijsstijging van wel 10% in het verschiet.

SHIB en DOGE, beide leidende memecoins met volatiele prijzen, zijn hot topics onder traders. Analist Ali belichtte onlangs de opmerkelijke synchroniciteit tussen hun prijsbewegingen op platform X. Ter illustratie: terwijl SHIB de afgelopen week een indrukwekkende stijging van 18,7% realiseerde, steeg DOGE met een bescheiden 1,7%. Het blijft dus interessant om deze twee memecoins in de gaten te houden.

Dogecoin achter op Shiba Inu

De grafiek van de afgelopen maanden laat zien dat Dogecoin achterloopt op de koers van Shiba Inu. Beide memecoins bewogen van januari tot maart parallel aan elkaar. Toch heeft Shiba Inu meer prijsvolatiliteit getoond. Vanaf april volgen hun prijsbewegingen elkaar zeer nauwgezet. Maar recentelijk is er een opvallende afwijking te zien waarbij SHIB DOGE overtreft. Historisch gezien delen de munten een correlatiecoëfficiënt van 0,74, waarbij 1 een perfecte overeenstemming van prijsbewegingen aangeeft. Gezien deze sterke correlatie, is de verwachting dat DOGE binnenkort een stijging tot wel 10% kan zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.