Dogecoin schittert terwijl Bitcoin en andere crypto's slapen

PPieter 26 juli 2023 11:22

Terwijl Bitcoin en andere cryptomunten in een zomerslaapje verkeren, springt Dogecoin in het oog met opvallende koerswinsten. Is de recente actie van Dogecoin het resultaat van Elon Musk's invloed en de rebranding van Twitter naar X?

Dogecoin steelt de show

Terwijl Bitcoin onder zijn steunniveau viel en handelaren een afwachtende houding aannamen, stal Dogecoin de show met een verbluffende stijging van 25 procent in twee weken. Opvallend was de sprong van 10 procent op dinsdag, wat het de grootste dagwinst in vier maanden maakte. Deze recente stijgingen onderstrepen de unieke dynamiek van Dogecoin in de huidige marktomstandigheden.

Verbinding tussen Elon Musk, Twitter en Dogecoin

Er wordt gespeculeerd dat de rebranding van Twitter naar X, een project geleid door Elon Musk, een rol heeft gespeeld in de recente opmars van Dogecoin. Musk, die een bekende fan is van Dogecoin, heeft in het verleden zijn affectie voor de cryptomunt geuit. Dit, gecombineerd met de recente ontwikkelingen rondom Twitter, heeft geleid tot speculaties dat er mogelijk een connectie is tussen de twee.

Beleggers volgen het Dogecoin momentum

Cryptobeleggers lijken de mogelijke link tussen Musk en Dogecoin te herkennen en investeren daarom massaal in de munt. Dit wordt weerspiegeld in het toenemende open interest, dat de totale waarde van openstaande futures en perpetual contracten in Dogecoin meet. Dit cijfer heeft recentelijk de 500 miljoen dollar bereikt, een niveau dat voor het laatst werd gezien op 19 april.

Het hoge open interest in combinatie met de sterke koersstijging laat zien dat het kapitaal in toenemende mate naar Dogecoin vloeit. Het lijkt erop dat deze recente opmars ervoor heeft gezorgd dat DOGE definitief een dalende trend heeft doorbroken die al maanden aanhield. Dit markeert mogelijk het begin van een nieuwe, bullish fase voor Dogecoin.

Het is belangrijk om op te merken dat, ondanks de recente stijging, de prijs van Dogecoin nog steeds rond de 8 cent zweeft. Er is een kans dat de munt een hertest zal ondergaan op het niveau van 7 cent. Het echte keerpunt zal echter zijn als Dogecoin in staat is om het psychologische niveau van 10 cent te bereiken en te behouden. Als dit gebeurt, kunnen we officieel spreken van een koersommekeer.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.