Dogecoin rechtszaak neemt verrassende wending: Influencers nu ook in vizier

TTijmen 19 september 2023 14:07

De bekende rechtszaak rondom Dogecoin, Elon Musk en marktmanipulatie krijgt een nieuwe wending. Naast Musk en zijn bedrijven, worden nu ook influencers en prominente figuren uit de Dogecoin-gemeenschap betrokken bij de kwestie.

Nieuwe namen in Dogecoin-rechtszaak

De marktmanipulatiezaak rond Dogecoin, aangespannen door een groep investeerders tegen Elon Musk en zijn bedrijven Tesla en SpaceX, blijft zich ontwikkelen. De aanklagers, die beweren dat Musk en zijn bedrijven de Dogecoin koers zouden manipuleren voor eigen gewin, hebben hun aanklacht in de loop der tijd aangepast. Nu zijn er nieuwe 'doelwitten' in beeld gekomen, waaronder prominente figuren uit de cryptowereld.

Influencers beschuldigd van DOGE-manipulatie

Uit recente gerechtelijke documenten blijkt dat diverse influencers en bekende personen uit de Dogecoin gemeenschap betrokken worden in de juridische strijd. Zij worden ervan beschuldigd gunstige inhoud op social media te hebben geproduceerd in ruil voor betalingen of andere niet-bekendgemaakte voordelen. Op deze manier zouden zij een rol gespeeld kunnen hebben in de vermeende koersmanipulatie van Dogecoin.

Dogecoin-ontwikkelaars ontkennen beschuldigingen

De mede-oprichter van Dogecoin, Billy Markus, en Dogecoin-ontwikkelaar 'Mishaboar' zijn ook genoemd in de aanklacht. Beiden staan bekend om hun invloedrijke rol binnen de Dogecoin-gemeenschap. Zowel Markus als 'Mishaboar' hebben de beschuldigingen echter ontkend. Markus verklaarde dat hij ook negatieve aspecten van Dogecoin en cryptocurrency in het algemeen deelt, terwijl 'Mishaboar' verklaarde nooit betalingen te hebben ontvangen voor gesponsorde berichten.

De aanklacht rond de Dogecoin-zaak is niet voor het eerst aangepast. In eerdere wijzigingen van de aanklacht werd Musk beschuldigd van het gebruiken van zijn social media en publiciteitsstunts om de koers van Dogecoin te beïnvloeden. Dit omvatte ook beschuldigingen zoals het aantreden van Musk als CEO van Twitter en het veranderen van het Twitter-logo naar het Dogecoin-logo.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.