Deadline voor Bitcoin ETF beslissing nadert: Wat kunnen we verwachten?

TTijmen 13 oktober 2023 01:31

De crypto-industrie in de Verenigde Staten kijkt met spanning uit naar de naderende deadline voor de goedkeuring van een Bitcoin spot-ETF. Ondertussen groeit de druk op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een beslissing te nemen. We werpen een blik op de mogelijke uitkomsten.

Zeven Bitcoin ETF aanvragen wachten op goedkeuring

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot nu toe nog geen enkel Bitcoin spot-ETF goedgekeurd, hoewel er meerdere aanvragen zijn ingediend. Er zijn momenteel zeven van dergelijke fondsen in afwachting van goedkeuring, waaronder een van BlackRock. De SEC heeft echter de beslissing over deze aanvragen uitgesteld, wat de spanning in de crypto-industrie verhoogt.

Grayscale wint rechtszaak tegen SEC

In een recente wending in de saga heeft Grayscale een juridische overwinning behaald tegen de SEC. De SEC had herhaaldelijk het verzoek van Grayscale om hun GBTC-beursfonds om te zetten in een ETF afgewezen. De uitspraak van de rechter betekent dat de SEC uiteindelijk de ETF-aanvragen zal moeten goedkeuren. De organisatie heeft tot vrijdag om te reageren op de uitspraak van de rechter.

Hoge kans op goedkeuring Bitcoin ETF's voor einde van het jaar

ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg is van mening dat de kans groot is dat de SEC de Bitcoin ETF's zal goedkeuren voor het einde van het jaar. Hij schat de kans op goedkeuring op 75%, een percentage dat naar verwachting alleen maar zal stijgen als de beslissing tot in januari wordt uitgesteld. Het is echter niet gegarandeerd dat de eerste ETF's al op de komende vrijdag worden goedgekeurd.

Hoewel de SEC terughoudend is geweest met het goedkeuren van spot-ETF's voor cryptocurrencies, heeft de organisatie al wel beursfondsen goedgekeurd die handelen in crypto-futurescontracten om de waarde van de betreffende cryptocurrency te kopiëren. Zo zijn er vorige week negen fondsen voor Ethereum beschikbaar gesteld, hoewel deze wel zijn gebaseerd op ETH-futures.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.