De toekomst van Bitcoin: ETF’s zullen de handel domineren

TTijmen 13 augustus 2023 10:37

Met innovatieve bitcoin-protocollen en vooraanstaande analisten die voorspellen dat ETF's bijna 100% van de handel zullen overnemen, ziet de toekomst van Bitcoin er rooskleurig uit. Maar in de tussentijd, zullen we ook ontwikkelingen zien die de huidige marktleiders in de crypto-wereld kunnen beïnvloeden.

Innovatieve sprong met Smart Vaults

Smart Vaults, het Bitcoin multi-custody protocol, zet een belangrijke stap voorwaarts met de lancering van de BETA-versie van hun Testnet. Ze nodigen testers uit om deel te nemen aan dit innovatieve project. Deelnemers krijgen de kans om vaults te creëren en besteden en worden hiervoor beloond met 100.000 sats. Dit systeem, dat de veiligheid en herstelbaarheid van Bitcoin verhoogt, biedt nieuwe gebruiksmogelijkheden zoals sociaal herstel, erfenis, tijdslot-gekoppelde bewaring, en meer.

Sam Bankman-Fried, eens de topman van crypto-exchange FTX, ziet zijn toekomst er minder rooskleurig uit. Zijn borgtocht is ingetrokken en hij wordt nu gedwongen zijn tijd achter tralies door te brengen. Ondanks pogingen om het besluit van de rechtbank aan te vechten en uitstel van de uitspraak te krijgen, werden deze afgewezen. Dit nieuws komt als een schok voor de crypto-gemeenschap.

Noord-Amerika domineert de crypto-ETF handel

Eric Balchunas, ETF-analist en fondsen-expert bij Bloomberg, gelooft dat de goedkeuring van een bitcoin ETF in de Verenigde Staten een grote impact zal hebben. Hij voorspelt dat het handelsvolume van een mogelijke crypto-ETF voor 99,5% uit Noord-Amerika zal komen. Op dit moment is Noord-Amerika al goed voor 97,67% van het totale crypto-ETF-handelsvolume wereldwijd. Dit zou een enorme verschuiving in de crypto-markt kunnen betekenen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.