De stijgende rit van Bitcoin ontrafeld: Short squeeze en positief ETF-nieuws

TTijmen 16 oktober 2023 14:47

Bitcoin (BTC) maakte een scherpe sprong begin deze week. De Nederlandse crypto-analist Daan Crypto geeft in een tweet uitleg over de mogelijke redenen achter deze plotselinge stijging.

Bitcoin ziet plotselinge koersstijging

Deze week beleefde Bitcoin een opmerkelijke opwaartse koersbeweging. Veel beleggers vroegen zich af wat de oorzaak was van deze plotselinge stijging. De bekende Nederlandse crypto-analist Daan Crypto gaf in een tweet duidelijkheid over de mogelijke redenen achter deze beweging.

Short squeeze als mogelijke oorzaak

Daan Crypto legt uit dat er waarschijnlijk een significant short squeeze effect heeft plaatsgevonden, wat kan hebben bijgedragen aan de stijging van Bitcoin. Dit effect wordt veroorzaakt door een stapeling van shortposities - beleggingen waarbij wordt gespeculeerd op een koersdaling - die zich aan het einde van de vorige week hadden opgestapeld.

Nieuw Bitcoin ETF draagt bij aan koersdruk

Een andere mogelijke factor die bijdroeg aan de opwaartse druk op de Bitcoin koers was het nieuws over een nieuw bitcoin beursfonds (ETF). Dit nieuws zou de bestaande shortposities onder druk hebben gezet, wat bijgedragen kan hebben aan de stijging van de Bitcoin koers.

Grayscale, een prominente cryptocurrency-vermogensbeheerder, heeft plannen om een bitcoin beursfonds te lanceren. Dit voorstel werd eerder afgewezen door de Amerikaanse toezichthouder SEC, maar na een gewonnen rechtszaak moet de SEC de aanvraag opnieuw overwegen. Dit wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.